Tongar, İnegöllü annelerle buluştu

İnegöl Belediyesi’nin 3. Kitap Günleri Kapsamında konuk ettiği Aile Danışmanı ve yazar Hatice Kübra Tongar, BMKSM’nde İnegöllü annelerle buluştu.

Yayınlama: 25.02.2019
619
A+
A-

İnegöl Belediyesi, Pazar günü sona eren 3. Kitap Günleri kapsamında Cumartesi günü Aile Danışmanı ve yazar Hatice Kübra Tongar’ı konuk etti. Gündüz fuar alanında ima günü düzenleyen Tongar, akşam da İnegöl Belediyesi Şubat ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Bağırmayan Çocuklar” isimli seminer ile ilçe halkının karşısına çıktı.

 

YOĞUN İLGİ








Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nde (BMKSM) 20.00’da düzenlenen semineri Belediye Başkanı Alper Taban ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri de takip etti. 400 kişilik salonu dolduran vatandaşların bir kısmı, seminere ilginin yoğun olması nedeniyle programı sahneden takip etti.

 

SÜREKLİ ÇALIŞAN DEĞİL, İNSANCA ÇALIŞAN NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ

Yazar Hatice Kübra Tongar, salonu dolduran vatandaşların alkışları eşliğinde sahneye çıktı. Konuşmasında kendisine sıkça sorulan sorulara yanıt vereceğini ve bu sayede salondaki annelerin merak ettiği hususlarında da cevaplanmış olacağını kaydeden Tongar, çocuk eğitiminde iletişimin önemine dikkat çekti. Tongar, “Olaylara çocukların baktığı pencereden bakıp keyif almaya, öğrenebilmeye ihtiyacımız var. Çocuk eğitimini bu yüzden doğru yere oturtmalıyız. İnsan gibi insan yetiştirmek, insani özelliklerini kaybetmemiş nesiller yetiştirmeye özen göstermeliyiz. Mevcut eğitim sistemi içerisinde zorlandığımız doğrudur. Derslerde düşüş yok ise sıkıntı yokmuş sanılıyor. Bizler sürekli çalışan değil, insanca çalışıp başarıyı yakalamış nesiller yetiştirmeliyiz. Sınavlarda başarılı olup, arkadaşı yere düştüğünde elinden tutup kaldırmıyorsa hiçbir anlamı yok. Bu yüzden çok sağlam bir kaynağı kendimize düstur edinmeliyiz. O da Kur’an-ı Kerim’dir” dedi.

 

YENİ KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ

Seminer sonunda Belediye Başkanı Alper Taban’da sahneye davet edildi. Burada bir selamlama konuşması yapan Taban, “Bugün kıymetli hocamızla imza programı öncesi ayaküstü sohbet etmiştik. Çok ciddi bir kitlesi var kendisini takip eden. Tebrik ediyorum. Ben de bu akşam bir baba olarak programda bulunmak istedim. Siz değerli ilçe halkımıza da teşekkür ediyorum salonu doldurduğunuz için. Daha önce yaptığımız programda da böyleydi. İnşallah istifade edeceğimiz bir program olacak. Burada sahnede oturmak durumunda kalan tüm hemşerilerimizden de özür diliyorum. Allah nasip ederse yeni dönemde güzel bir kültür merkezini de ilçemize kazandırmak istediğimizi ifade etmek istiyorum. Daha büyük, daha geniş, daha konforlu ve içerisinde daha fazla fonksiyonların bulunacağı modern bir kültür merkezi hedefimiz var” diye konuştu.

 

Konuşmanın ardından Başkan Taban, Hatice Kübra Tongar’a İnegöl’ü simgeleyen çini hediye etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.