Trafik Sigortalarında İndirim Başladı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Kurulu İl Delegesi Rıdvan Kocaağa, 1 Nisan itibari ile trafik sigortalarında uygulanacak olan indirimlerin netleşmeye başladığını ifade etti.

Yayınlama: 03.04.2017
726
A+
A-

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Kurulu İl Delegesi Rıdvan Kocaağa, trafik ve yangın sigortaları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

 

TAVAN FİYAT UYGULAMASI OTOMOBİLLERDE DE UYGULANMAYA BAŞLADI








Konu ile ilgili konuşan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Kurulu İl Delegesi Rıdvan Kocaağa, “Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek’in 15 gün önce yaptığı açıklamaya istinaden 1 Nisan itibari ile trafik sigortalarında uygulanacak olan indirimler netleşmeye başladı. Araç sahibi olan sigortalılarımız, 1 Nisan’dan sonra acentelerine başvurarak indirimli fiyatlardan faydalanmaya başlayabilirler. Bu konuda tüm sigorta şirketlerinde daha önce kamyon, kamyonet, minibüs ve otobüs gruplarında oluşturulan tavan fiyat uygulaması otomobil araçlarına da uygulanmaya başlamıştır. Uygulanan tavan fiyat politikası otomobillerde her indirim basamağına ayrı ayrı uygulanmıştır. Daha önceden otomobili olan ve indirime sahip olan otomobil sahipleri, bulunduğu indirim basamağına göre farklı fiyatlarda poliçe kestirebilecekler. 1 Nisan öncesinde oluşan fiyatlarda Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek’in açıklamalarından sonra yüzde 30 seviyelerinde beklenen indirim, her basamağa göre farklı olup yüzde 10-15-20 oranlarında fiyatlar değişkenlik göstererek belirlenmeye başlamıştır.”

 

SİGORTASINI ERTELETENLERE MÜJDE

“Bu kapsamda yeni sigortaları bitenler ya da fiyatlar yüksek diye daha önce poliçesini yaptırmayanlar Nisan’dan itibaren en yakın sigorta acentelerine başvurarak poliçelerini acenteler aracılığı ile yeniletip yaptırabilirler. Araç sahiplerine poliçesiz gezip trafikte hem kendileri hem de karşı taraf için çeşitli mağduriyetlere sebebiyet vermeden poliçelerini yaptırmaları konusunda öneride bulunuyoruz” dedi.

 

MOBİLYACILAR İŞYERLERİNİ SİGORTALANABİLİR HALE GETİRMELİLER

İlçemizde son günlerde meydana gelen yangınların ardından, yangın sigortaları ile ilgili de konuşan Kocaağa, “İlçemizde lokomotif sektör olarak bulunan mobilya sektörü yangınlardan dolayı sürekli olarak mağduriyet yaşıyor. Türkiye’de sigorta şirketleri yangın sigortalarında, özellikle mobilya ve orman ürünleri iştigal konusu olan firmalarda sigorta yapmaktan sakınıyor gibi bir intiba algılanmaktadır. Ancak bizim üreticilerimiz işyerlerini sigortalanabilir hale getirilmek için herhangi bir gayret göstermemektedirler. Biz veya başka acente arkadaşlarımız müşterilerimize bu konuda bilgi vermeye çalışıyoruz. Çalıştıkları alanları sigortalanabilir hale getirdiklerinde işyerlerini belli sigorta şirketlerinden güvence altına alabiliyorlar. Bu konuda üreticilerimiz daha dikkatli ve özverili olmaları gerekiyor. Küçük meblağlarda çeşitli yangın tedbirleri alarak kendilerini sigortalı hale getirebilirler. Bu konuya biraz da kendi tarafımızdan bakmamız gerekiyor. Hiçbir tedbir almadan, tedbir için hiçbir harcama yapmadan sigortalansın istiyorlar ama maalesef bu hiçbir şekilde olmuyor. Sigortalanmak için önce kendi tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Bu tedbirleri alan her şirketin, mobilyacının, üreticinin işyeri sigortalanabilir hale gelebiliyor” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.