TURGUTALP’TE BİLİM FUARI

Turgutalp Anadolu Lisesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurunu (TÜBİTAK) işbirliği ile gerçekleştirilen Bilim Fuarı, geçtiğimiz gün Turgutalp Anadolu Lisesi Bahçesi’nde izlenime açıldı. Öğrencilerin hazırladığı projeler, fuara katılan protokol üyeleri ve öğrencilerin beğenisine sunuldu.

Yayınlama: 11.05.2017
925
A+
A-

 

Turgut Alp Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlene Bilim Fuarı’nın açılış törenine İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, bazı okul müdürleri öğremenler ve öğrenciler katıldı.

 








Düzenlenen Bilim Fuarı ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan İnegöl Turgutalp Anadolu Lisesi Okul Müdürü Avni Okumuş,  “Öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili TÜBİTAK’a müracaat etmiştik. Çocuklarımız 20 tane çalışma gerçekleştirdi. Bu çalışmaları TÜBİTAK değerlendirdi ve sergiye uygun olarak nitelendirdi. Bundan dolayı bugün çocuklarımızın yapmış olduğu bu çalışmaları sergilemek üzere bugün bir araya geldik. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu çalışmada emeği geçen başta Matematik Öğretmenimiz Önder Eğerci ve Fizik Öğretmenimiz Hasan Yavuz Ateş’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Öğrencilerimizin medeni cesaretlerini geliştirmek, ufuklarını açmak için kendi öğretmenleri nezaretinde çalışmalar yapıyorlar” diyerek konuşmalarını sürdüren  Okumuş,  Bu şekilde öğrenciler hem kendilerine güvenleri geliyor hem ufukları değişiyor hem de farklı bakış açıları geliştiriyorlar. Böylelikle bir şeyler yapabileceklerinin farkına varıyorlar. Bilimsel gelişimde merak ve cesaretle oluşur. Tabi bu çalışmalarla bir şeyleri hemen elde etmek mümkün değil. Bilimsel çalışmalar binlerce deneylerle oluşuyor. Ama ne var? Burada çocukların öz değerlerine bağlı olarak kendi ufuklarını geliştirerek, bir şeyler üretebileceklerine cesaret etmelerini sağlıyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.