“Türkiye artık eski Türkiye değil”

İnegöl Belediyesi, Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Habertürk spikeri, Öteki Gündem program yapımcısı ve sunucusu Cansu Canan Özgen ile Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar’ın katılım gösterdiği “Yeni Dünya Düzeninde Güçlü Türkiye“ konulu söyleşi programı gerçekleştirdi.

Yayınlama: 16.12.2017
675
A+
A-

Yeni Dünya Düzeninde Güçlü Türkiye’nin rolü üzerinde önemli konulara değinilen programda özellikle Reza Zarrab Davası, İsrail ve Kudüs meselesi, Türkiye’nin Ortadoğu coğrafyasındaki yeri ile 15 Temmuz gecesi ve sonrası Türkiye’nin durumuna ilişkin önemli konular üzerinde durulurken, Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığına vurgu yapıldı.

 

Beşinci Mevsim Kültür Sanat merkezinde gerçekleşen “Yeni Dünya Düzeninde Güçlü Türkiye“ konulu programa, Belediye Başkanı Alper Taban, Belediye meclis üyeleri, İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, Ak parti ilçe teşkilatı mensupları ile ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.






 

“COĞRAFYAMIZDA YAŞANANALAR KOMPLE TEORİSİNİN ÖTESİNE GEÇMİŞ DURUMDA”

İlçe halkı tarafından beğeni ile izlenen program da ilk olarak Habertürk spikeri, Öteki Gündem program yapımcısı ve sunucusu Cansu Canan Özgen söz aldı. Özgen konuşmasında “Sizler, bizleri ekran başında hep görüyorsunuz. O yüzden bizleri birbirimize yaklaştıran bu tür programları çok önemsiyoruz. Bu güzel organizasyonu tertip eden İnegöl Belediyesine huzurlarınızda şükranlarımı belirtmek istiyorum. Bugünkü programımızın konu başlığı Yeni dünya düzeninde Türkiye’nin rolü. Şunu çok iyi biliyoruz ki coğrafyamızda yaşananlar komple teorisinin çokta ötesine geçmiş durumda. Yıllardır komple teorisiyle baktığımız birçok şeyin, artık gün yüzüne çıktığını görüyoruz. Ve bu olayların tamda merkezindeyiz. Bu gece bu söylediklerimizi Güvenlik politikaları uzmanı Mete YARAR ile birlikte anlamaya çalışacağız” dedi.

 

“COĞRAFYASINDA YAŞANANLARA KARŞI ARTIK SEYİRCİ KALAN BİR TÜRKİYE YOK”

Böyle güzel bir programda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek başladığı konuşmasında Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığına vurgu yaptı. Yarar, “Bu akşamki programımızın konu başlığı olan “Yeni Dünya Düzeninde Türkiye” tamda bugünlerde haber kanallarını meşgul eden birçok olayın perde arkasını bizlere sunacak güzel bir düşüncenin eseri.  Şu an en baştaki konu başlığımız malumunuz ABD Başkanı  Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesi ve bunun sonucunda Türkiye’nin bu pervasızca tanımaya karşı net tavrı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin’e sahip çıkışı ve bu konuda yürüttüğü diploması trafiği. Gerçekten İslam coğrafyasının bu bölünmüşlüğü karşısında tek başına ayakta kalan ve mazlumun her zaman yanında yer almayı başarmış bir devlet adamı Recep Tayyip Erdoğan. Ve bu diplomasi trafiği sonucunda İslami İşbirliği Teşkilatı tarafından Filistin’in başkentolarak tanınan Doğu Kudüs. Türkiye artık eski Türkiye değil. Coğrafyasında yaşananlara karşı artık seyirci kalan bir Türkiye yok” şeklinde konuştu.

 

YENİ DÜNYA DÜZENİNDE TÜRKİYE

Yeni Dünya Düzeninde Türkiye’nin rolünün ortaya koyulduğu programda Mete Yarar milyonların beğeni ile izlediği Diriliş dizisine de değindi. Yarar, “Diriliş dizisinde bizim hoşumuza giden durumlar var. Ne hoşumuza gidiyor. Orada yaşananlar bizlere farklı geliyor. Bir dönemin zorluklarına direnen insanların mücadele etme ruhlarını, hayata bakışlarını ve nasıl yükselişe geçtiklerinin hikayesini görmek bizleri gururlandırıyor. Bu yaşananlarının bir parçası olarak kendimizi görüyoruz. Zaten bunun bir parçasıyız. Tamam bunu biz bir parçasıyız da bundan dünya ne buluyor. Cumhurbaşkanımız Katar’a gittiğinde yanında diriliş dizisinin oyuncuları vardı. Aslında bakarsanız bulunduğumuz coğrafyanın bu yaşanmışlıklara ve hikayelere ne kadar ihtiyacı olduğunu çok rahatlıkla görebilirsiniz. Şimdi gözlerinizi kapatın desem ve nasıl bir ülkenin vatandaşı olmak isterseniz diye sorsam veya hangi ülkede yaşamak istemiyorum desem herkes bir şeyler söyler. Şöyle bir düşündüğünüzde eski Türkiye ile şimdiki Türkiye’yi bir kıyaslayın ve o geçmiş yılları bir düşünün. Niye bunları söylüyorum Yeni Dünya Düzeninde Türkiye. Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletlerde herkesin gözüne baka baka yapmış olduğu konuşmanın altında gizli. Orada yapmış olduğu konuşmada Cumhurbaşkanımız ‘Ben 17. büyük ekonomiye sahip Türkiye Cumhuriyeti’nin başındaki cumhurbaşkanıyım ve geçen yıl da dünyada en fazla yardım yapan ülkenin de başındayım’ dedi. 6 Milyar dolar ile dünyanın en fazla yardım yapan ülkesi olduk. Bunları çok iyi idrak etmemiz gerekiyor.”

 

“TÜRKİYE OYUN KURUCU POZİSYONUNA GEÇMEK ZORUNDA”

Gündem dair konuların masaya yatırıldığı gece de yine söz alan Habertürk spikeri, Öteki Gündem program yapımcısı ve sunucusu Cansu Canan Özgen, bugünkü Türkiye’nin nasıl olması gerektiğine vurgu yaptı. Özgen, “İslam Coğrafyasının lideri olarak gördüğüm Türk Milletinin bugün yaptığı mücadeleyi 1071 yılında Alparslan’ın Malazgirt Ovasında yaptığı mücadeleden ya da Fatih Sultan Mehmet Han’ın 1453’te İstanbul’u fethetmek için içerde ve dışarda yaptığı mücadeleden bağımsız görmüyorum. Çünkü hepsinin bir amacı vardı. Ve hepsinde ne yaparsak yapalım üzerimize gelen bir Haçlı zihniyeti vardı. Bugün yaşadıklarımıza sadece bir haçlı zihniyeti açısından da bakmak istemiyorum. Olayı I. Dünya Savaşından bir olay ile bağlayalım. I. Dünya Savaşının en temel sorunu Osmanlı Devleti savaşa girmeli girmemeli olmuştu. Bu soru bana göre o kadar gereksiz ve yanlış bir soru ki. Çünkü Osmanlı Devletinin savaşa girmeme gibi bir lüksü yoktu. Savaş zaten Osmanlıyı dağıtmak için yapılmış bir savaştı. Osmanlıyı hasta adam gören, boğazları almak isteyen, İstanbul’u işgal etmek isteyen ve Anadolu’yu top yekûn işgal etmek isteyen güruh karşısında Osmanlı ne yapsın. Zaten I. Dünya Savaşını amacı Osmanlıyı dağıtmaktı. Şimdide aynı olaylar oynanıyor. Türkiye’yi gücünden alıkoymak ve şer odaklarına boyun eğdirmenin mücadelesi var. Bir bakıyorsun darbe girişimi yapılıyor, bir bakıyorsun dava açılıyor. Türkiye’yi zor durumda bırakmak için hep bir karşı ataktalar. Bizle geçmişten bugüne kadar hep uğraştılar. Ve zannetmeyin ki bunlar bitecek. Bunların karşısında bize karşı kurulan bu oyunu bozmak için bizler doğrulup, oyun kurucu pozisyonuna geçmemiz lazım. Peki oyun kurucusu nasıl olacağız. Ben oyunu çağın gerektirdiklerine ayak uydurarak kurarım. Her açıdan önde bir ülke olmamız gerekiyor. Bu yüzden çok ama çok çalışmamız lazım” vurgusu yaptı.

 

“15 TEMMUZDA BÜTÜN DÜNYAYA NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİK”

Bu vatan benim, ben bu vatanım bir evladıyım diyen Özgen, “Ben bu vatan için çalışacağım. Öğrendiklerimi güzel bir yolda sarf ederek elimden geleni yapmaya çalışacağım diye kendime söz verdim. Bazen ben geleceğe umutsuzca bakan bireyler görüyorum. Gençler ve ebeveynler. Artık bu mutsuzluk kalkanını üzerimizden atmamız gerektiğini düşünüyorum. İnanarak ve güçlü adımlar atmamız gerekiyor artık. 15 Temmuzda inandığımız bir şey vardı. Ya kaybedecektik ya da kazanacaktık. Milletimiz kaybedecek hiçbir şeyim yok diyerek, ben vatanımı kaybetmeksen de canımım kaybederim dedi. Ve 15 Temmuzda bütün dünyaya neler yapabileceğimizi gösterdik. Türk insanı isterse her şeyi yapabilir. Yeter ki küçük, anlamsız ve gereksiz kavgalarda boğulmasın. Milli birlik ve beraberliğimiz üzerinde oynanan oyunları yakinen çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

 

“ZOR DURUMLARDA BEN BURADAYIM VE HİÇBİR YERE GİTMİYORUM DİYEN GENÇLERİMİZ VAR”

Gençlerimizin bu vatan ve millet için ne kadar sevdalı olduklarını yakinen gördüklerini belirten Metin Yarar ise, “15 Temmuz sonrası biliyorsunuz El Bab’ta operasyonlarımız başlamıştı. Çatışmaların yoğun olduğu bir dönemdi. O sıkıntılı dönemin içerisinde Türkiye’nin yeni askerlere ve özellikle nitelikli askerlere ihtiyacı vardı. O dönem hatırlayın özel kuvvetler için 50 bin üzerinde kişi, polis özel harekat için 250 bin üzerinde genç başvuru yaptı. Yani zor durumlarda ben buradayım ve hiçbir yere gitmiyorum diyen gençlerimiz var” dedi.

 

Soru-cevap şeklinde devam eden programın sonunda sahneye çıkan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Mete Yarar ve Cansu Canan Özgen’e böyle güzel bir söyleşiye katılımları dolayısıyla teşekkür ederek, gecenin anısına kendilerine çini takdim etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş