‘Türkiye teknolojinin merkezlerinden biri olacak’

Yayınlama: 20.01.2023
146
A+
A-

Sultan Abdulhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği ve MYM Türkmen Boyları Federasyonu tarafından düzenlenen; ‘İnegöl Soruyor 100. Yıl Buluşmaları’ programı, Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programda açıklamalarda bulunan AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, “Önümüzde kritik 4-5 yıl var. Bu süreç içerisinde Türkiye tutulamayacak. Maksimum 2030. Gençler, pasaportsuz gideceksiniz her yere. Nüfus kağıdı ile gideceksiniz. Burası küresel ticaretin, teknolojinin merkezlerinden biri olacak” dedi.

Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘İnegöl Soruyor 100. Yıl Buluşmaları programına MYM Dernekleri temsilcileri ile Sultan Abdülhamit Han Kültür ve Eğitim Derneği temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.








Programda ilk olarak açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu, AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk’ü yakından takip ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Gerek yazılı basından gerek programlarda, ufkumuzu açan değerli bilgilerini takip ediyoruz. Böyle bir günün yaşanmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum”

 

Uslu’nun ardından açıklamalarda bulunan Sultan Abdülhamit Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı; “Güzel program icra etmek için buradayız. İnegöl’de faaliyetlerimize uzun süre önce başladık. Yurt içinde 5 yıl boyunca bir çok seminer düzenledik. İnegöl’ü çok seviyoruz. Osmanlı Devleti sadece Domaniç ve Bilecik değil, İnegöl’de de kurulmuştur. Bununla ilgili çalışma yapılması gerektiğini ifade ediyorum. Her daim derneğimize bekliyoruz. Güzel çalışmalarımıza sizlerin de katılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

MYM Türkmen Boyları Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Kösen ise,

“Dedelerimiz kurtuluş yaşadı. Bunları bize anlattılar. Bizler sosyal meselelerimizi değil, destanlarımızı da bırakmak istiyoruz. Sayın Metin Külünk’ün popüler programları var. Bizler gençlerimizin sosyal medyanın esiri değil, etkinlikler içinde güzel çalışmalar içinde olmalarını istiyoruz. Biz bu tür programların diğer STK’lar tarafından benimsemesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra açıklamalarda bulunan AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, önemli konulara değindi.

Külünk, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bu topraklar bizim topraklarımız. Biz buradan gittik, sonra geri geldik. Biz bu toprakların asıl sahipleriyiz. Biz Nuh’un çocukları olarak bu topraklardaydık. Biz sonradan buraya gelmedik. Sonrasında bu topraklar işgal edildi. Malazgirt ile başlayan, İstanbul’un ile süren mücadele ile tekrar Anadolu bizim olmuştur.

Önümüzde kritik 4-5 yıl var. Bu süreç içerisinde Türkiye tutulamayacak. Maksimum 2030. Gençler, pasaportsuz gideceksiniz her yere. Nüfus kağıdı ile gideceksiniz. Burası küresel ticaretin, teknolojinin merkezlerinden biri olacak. Olmalıdır demiyorum, olacak inşallah. Komplekslerinizden arının. Yenildik, mağlup olduk. Fiziken, aklen mağlup olduk. Biz yenilirken, kontrollü dağıldık. İzlerimizi Latin Amerika’da, Avrupa’da, Afrika’da bulursunuz. Biz kontrollü bir dağılma ile Anadolu da bir devlet olduk.

Türk’ün devletini çökertirlerse, insanlığı teslim almanın önünde hiçbir engel kalmayacak. Ama bunda başarılı olmayacaklar. O nedenle bu topraklardaki varlığımız sadece kendimiz için değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye 100 yılı sözü, söylemek için bir söz değil. Bu insanlığa ümit vermektir. Bütün insanlığı konrol etmek isteyen güçler, yapay zeka üzerinden toplumun özgürlüklerini ellerinden alarak zombileştirmek istemektedir. Bu zor değil. İnsan beyninin makineye transfer hali olan yapay zeka üzerinden, özgürlük alanlarını kilitlemek, davranışlarını kontrol altına almak istenmektedir. Artık yakın zamanda en sık duyacağınız cümleler: uydu savaşları…. Uzayda mücadelede varsanız, mavi vatanınızı koruyabileceksiniz, vatan toprağını koruyabileceksiniz. Amerika’da aya çıkan ilk astronotun fırlatılışını izlemek için uykusuz kaldığımı biliyorum. 1968 yılıydı…

Uzay kuvveti duyacaksınız artık Türkiye’de. Çok sıkça uzay, uydu kavramı, uzay ticareti ile karşılaşacaksınız.

İnsanların cinsiyetsizleştirilmesini duyacaksınız. Cinsiyet eşitliğini çokça duyacaksınız. Küresel egemenler, insanların cinsiyetini değiştirebileceğini empoze edeceği önemli süreci göreceksiniz.

İklim değişikliğinin arkasına saklanarak, size böcek yemeyi dayatacaklar. Ve büyükbaş hayvanların gaz salımı nedeni ile tasviyesini dayatacaklar. Sentetik yiyeceği dayatacaklar. Bir müddet sonra dünyada 700 mesleğin kaybolduğunu göreceksiniz.

Topraklarınıza sahip çıkın. İnsansız ekonominin önünüze koyacağı en önemli sıkıntı; 5 milyar insanın işsiz kalması. Topraklarınızda üretmek adına topraklarınıza sahip çıkın. Önümüzdeki süreçte en önemli sıkıntı; insansız ekonomi.

Bir müddet sonra robotların hukuku, robotların çalışma saatleri konuşulacak. Daha sonra robotların sokakta yürürken size ateş ettiğini göreceksiniz. Yepyeni bir dünya ile karşı karşıyayız”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.