Türkiye’nin en kapsamlı festivali iNEGöL’DE GERÇEKLEŞTiRiLECEK

İnegöl Küçükbaş Hayvan Damızlık Yetiştiricileri Derneği’nin talebi üzerine harekete geçen İnegöl Belediyesi, ülkemizin en kapsamlı festivalini gerçekleştirecek. 24-25-26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan; ‘Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık Tanıtım Festivali’ne 6 ülkeden katılımcı ve davetliler gelecek. Festivalde 25 farklı ırkta, 750 adet küçükbaş hayvan sergilenecek. Ülkemizde ilk defa geniş kapsamlı yapılacak olan festivali, 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Yayınlama: 20.08.2021
2.952
A+
A-

İnegöl Küçükbaş Hayvan Damızlık Yetiştiricileri Derneği’nin talebi üzerine, İnegöl Belediyesi tarafından Uluslarası Küçükbaş Hayvancılık Tanıtım Festivali’  festivali gerçekleştirilecek.

 

Festivalde birçok küçükbaş hayvanın yanı sıra, çoban köpekleri ve kümes hayvanları da sergilenecek.






 

Festivale Azerbaycan, KKTC, Almanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Macaristan gibi ülkelerden katılımcı ve davetliler de gelecek.

 

25 FARKLI IRKTA 750 ADET KÜÇÜKBAŞ HAYVANI SERGİLEYECEĞİZ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Küçükbaş Hayvan Damızlık Yetiştiricileri Derneği Başkanı İbrahim Kutlu, şu ifadeleri kullandı:

 

“Türkiye geneli bu kadar kapsamlı bir şekilde ilk kez Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık Tanıtım Festivali gerçekleştireceğiz. İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah kendisinden razı olsun. İnegöl Belediyesi ile bu festivali gerçekleştireceğiz. 120 farklı padok alanında, 25 farklı ırkta 750 adet küçükbaş hayvanı sergileyeceğiz. Festivalde ayrıca en kaliteli damızlık koç yarışması düzenlenecek ve ödüllerde sahiplerini bulacak. Küçükbaş hayvancılık ile ilgili sektör profesyonellerinden 2 gün boyunca 30’ar dakikalık 6 farklı eğitimde, 18 farklı konuda seminerler verilecek. Küçükbaş hayvancılığın temaslı olduğu sektör markalarının stantları da festivalde yerini alaca. Çoban Köpekleri Federasyonu’nu da festivalimize katılacak. Festival içinde yöresel müzik ve folklorik grup gösterileri olacak”

 

6 ÜLKEDEN İNEGÖL’E GELECEKLER

Türkiye’de düzenlenecek en kapsamlı küçükbaş hayvan festivaline yurt dışından de davetlilerin katılacağını ifade eden Kutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“İnegöl Belediyesi’nin bu organizasyonu gerçekleştirmesi ile gerçekten çok geniş kapsamlı bir program olacak. Sadece yurt içinde katılımcı ve davetliler değil, yurt dışından da katılımcı ve davetliler gelece. Toplamda 6 ülkeden gelecek olan misafirlerimiz olacak. Azerbaycan, KKTC, Almanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Macaristan’dan insanlar İnegöl’ümüze gelerek festivale katılacak”

 

TÜRKİYE’NİN EN KALİTELİ DAMIZLIK KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ÇİFTLİKLERİNİ VE ÜRETİCİLERİ BİR ARAYA GETİRMEK İSTİYORUZ

Kutlu, şu ifadeleri kullandı:

 

“Küçükbaş hayvan yetiştiricileri olarak bu festivali düzenlemede amaçlarımız var. Türkiye’nin en kaliteli damızlık küçükbaş hayvan çiftliklerini ve üreticileri bir araya getirmek istiyoruz. Türkiye’de küçükbaş hayvancılık mesleğini tanıtmak için bu festival çok önemli. Küçükbaş hayvancılık ile uğraşan firmaları, çobanları ve çiftlikleri ortak bir paydada buluşturmak istiyoruz. Ülkemizdeki küçükbaş hayvan ırklarını uluslararası düzeyde tanıtmak istiyoruz. Küçükbaş hayvancılık sektörünü, temaslı olduğu sektör kuruluşları ile bir araya getirip, ekonomiye katkı sağlamak istiyoruz. Küçükbaş hayvancılık sektörünün profesyonellerinden eğitimler verilmesini sağlayarak, sektörü ve halkı bilgilendirmek, bilinçlendirmek istiyoruz”

 

FESTİVAL 3 GÜN SÜRECEK

Festivalin 3 gün süreceğini belirten Kutlu, şu ifadelerle tamamladı:

 

“Festival 24-25-26 Eylül 2021 tarihleri boyunca 3 gün sürecek. Sağlık bakanlığının belirlediği pandemi kuralları da festivalimizde uygulanacak. 45 günlük tanıtım gerçekleştireceğiz. Festival direkt olarak siyasal veya diğer sosyal, ekonomik, kültürel sürelerden etkilenmeyecektir. Festivalde içerisinde ve çevresinde kesinlikle bir alkol satışı yapılmayacaktır. Festival bitiminden 1 hafta sonrasında detaylı sosyal medya ve etkileşim raporu hazırlanacak”

 

İbrahim Kutlu, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik’in de festival için yaptığı çalışmalar nedeni ile teşekkür etti.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş