TÜRÜ BELLİ OLDU

Dünya üzerinde nesli tükenmekte olan Ağaç Yediuyuru, İnegöl’de bulundu.

Yayınlama: 21.06.2019
1.182
A+
A-

Ülkemizde Marmara, Karadeniz ve Trakya bölgesinde daha önce görülen ve dünya üzerinde nesli tükenmekte olan Ağaç Yediuyuru, Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulundu.

 

İnegöl Mobilya Sanayi bölgesinde bir firmanın ağaç deposunda bulunan Ağaç Yediuyuru, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nin personeli tarafından tedavi edildi.






 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Musa Subaşı, “Bugün merkezimize gelen şikayet üzerine, bir firmanın ağaç deposunda farklı bir hayvanın olduğunu öğrendik. Ekiplerimiz ile beraber gittiğimizde hayvanın daha önce hiç görmediğimiz bir tür olduğunu düşündük ve dışarıdan ağaç getirilen bir yer olduğu için ilk başta Laos Faresi olarak düşündük.  Daha sonra yaptığımız araştırmalarda aslında bunun ülkemizde Karadeniz, Marmara,  bölgemizde de bulunan ve nesli tükenmekte olan; Ağaç Yediuyuru olduğunu tespit ettik. Konunun uzmanları,  Tarım ve Orman Bakanlığı’ndaki yetkililerle görüştüğümüzde hayvanın dişi olduğunu ifade ettik. Yapılan kontrollerde hayvanın sağlıklı olduğunu tespit ettik. Hayvanın neslinin tükenmekte olduğu için yavrulama durumlarından dolayı alındığı bölgede tekrar salınması gerektiğini söylediler. Bizde hava kararınca hayvanı alındığı bölgede tekrar salacağız” dedi.

 

Ağaç Yediuyuru türü hakkında açıklamalarda bulunan Subaşı, şu ifadeleri kullandı:

 

“Burada önemli olan nesli tükenmekte olması,insanlara herhangi bir sararı olmayan bir tür. Görüntüsü fare ile sincap arasında, çok hızlı hareket edebilen, geceleri beslenen, gündüzleri çok gözükmeyen, genelde istirahat halinde uyur vaziyette olan bir hayvan”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş