UÇARAVCI, EKİM AYINI DEĞERLENDİRDİ

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı TÜİK’in aylık satış rakamlarını açıklanmasının ardından İnegöl’deki aylık konut satış rakamlarını değerlendirdi.

Yayınlama: 21.11.2019
480
A+
A-

EKİM AYINDA 423 DAİRE

İnegöl’ün mobilya da olduğu gibi emlak sektöründe de Türkiye’nin incisi olduğunu belirten Melih Uçaravcı, “Ekim ayında toplamda 423 adet daire satılmış. Türkiye genelinde çoğu şehir faiz indirimi gelmesine rağmen senelik yüzdesel artış gösteremezken şehrimiz de 2019 yılının ilk 9 ayında 2576 daire satışı gerçekleştirildi. Bu da aylık ortalama 286 adede denk gelmekte. 10’uncu ayda ise 423 adet satılmış bu da aylık ortalamanın 137 daire üstünden, oran olarak %48 gibi bir artış göstermiş. Geçen ay 432 satış rakamı gelmişti. 9 daire gerilese de bu rakam çok problemli değil” ifadelerini kullandı.

 






HER SEKTÖRDE HAREKETLİLİK BAŞLADI

Melih Uçaravcı, yaptığı her açıklamada faiz indirimi yapılmasını belirttiğini hatırlatarak, “ Faiz indirimi yapıldıktan sonra konut satışları ciddi anlamda arttı. Bu durumda da piyasa da hemen her sektörde hareketlilik başladı. Biz 1 daire satıyoruz vatandaş o daireye taşınırken beyaz eşyasını, perdesini, mobilyasını, halısını, kilimini, mutfak gereçlerini yeniliyor ve bu durum piyasanın çarklarını döndürmeye başlıyor. Emlak müşavirleri olarak müşterimize en iyi hizmet verip konut edilmelerini sağlayarak rızkımızı kazanıyoruz. Bu esnada katma değeri yüksek olan sektörün, Türkiye’mizin ekonomisine yaptığı katkı da işimizi daha yüksek motivasyon ve gurur ile yapmamızı sağlıyor” dedi.

 

Melih Uçaravcı sözlerini şu şekilde sürdürdü;

NİYETİ OLAN HERKESİ KONUT ALMAYA DAVET EDİYORUM

“Bunun yanında üzülerek belirtmek isterim ki geçtiğimiz 1 buçuk 2 yılda konut üretiminde farklı nedenlerle oluşan yetersizlik şu günlerde stoklarında tükenmesi ile müşterilerin aradığı şartlarda konut sunamama sıkıntısını oluşturdu. Yetersiz üretimden oluşan bu açık daha da büyümeden niyeti olan herkesi konut almaya davet ediyorum”

 

2020 POZİTİF ORTAMDA OLACAK

Ayrıca Türkiye de 2020 yılında çok daha pozitif bir ortamda olacağını tahmin ediyorum. Ulusal finans kurumların Türkiye piyasaları için olumlu konuşmaları sonrası piyasalara yabancı sermaye girişleri artmakta. Böyle olunca da gelecek yıl ekonomik verilerle birlikte faiz indirimlerinin devam edeceğini düşünüyorum. Piyasaların daha da hızlanması adına İnegöl’ümüzde uygun fiyatlı konutların üretilebileceği yeni alanlar ve konut ve mevduat faiz oranlarını hızlı bir şekilde düşürülmesini sıcak paranın ekonomiye girişinin artmasını temenni ediyorum”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş