Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı’na katılan yabancı alıcılar, İnegöl mobilyasını tercih nedenlerini anlattı

Ülkemizin en önemli mobilya üretim merkezi olan ilçemizde 45’incisi düzenlenen ‘Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı’na katılan yabancı alıcılar, yüksek kaliteli ürünler, fiyatlardaki cazibe ve ulaşım kolaylığı nedeni ile İnegöl mobilyasını tercih ettiklerini ifade etti.

Yayınlama: 07.10.2021
651
A+
A-

Türkiye’nin önemli mobilya üretim merkezlerinden Bursa’nın İnegöl ilçesinde 45’incisi düzenlenen “Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı” (MODEF EXPO 2021), özellikle yabancı alıcılardan ilgi görüyor.

 

Birçok ülkeden fuara katılan yabancı alıcılar, Türk mobilyasının yüksek kalite, fiyat uygunluğu ve ulaşım kolaylığı nedeni ile tercih ettiklerini ifade etti.








 

Azerbaycan’dan gelerek fuarı ziyaret eden Niftali Nuriyev, İnegöl denilince akla ‘mobilyanın merkezi’ geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

 

“Biz yaklaşık 3 senedir Türkiye piyasasındayız. Türkiye’de ürün alıyoruz, Azerbaycan’da satıyoruz. İnegöl’ü zaten ilk senede tanıdık. İnegöl denince mobilyanın merkezi akla geliyor. Fiyatlar gayet iyi şuan. Şuan olumlu bakıyoruz, her şey normal. İnegöl mobilyası, tek kelime ile kalite”

 

Fuara Birleşik Arap Emirlikleri’nden katıldığını belirten Zahra Mohamed ise;

 

“Dubai’den İnegöl fuarını ziyarete geldim. Buradan sizin aracılığınız ile tüm Türkiye’ye selam söylüyorum. İnegöl Mobilya Fuarı’nı ziyaret etme amacımız, bizim satış yaptığımız yatak odası, yemek odası kategorilerinde uygun taleplerde uygun maliyetlerle buradan ürünlerimizi temin edebiliyoruz. Biz mobilyada yatak odası denince aklımıza İnegöl geliyor ve mağazamızda satışı mevcut. Halı denildiğinde Gaziantep’e gideriz. Oradan temin ederiz ihtiyaçlarımızı. Fakat İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri fuarlarını da muhakkak takip ederiz. İnegöl’ü tercih etmemizin nedeni çeşitliliğin çok olması ve İstanbul’daki birçok firmanın da burada mağazası bulunması” dedi.

 

Dubai’den fuara katılan Esam Omar, İnegöl mobilyasının çok çeşitli ve yüksek kaliteli olmasından dolayı tercih ettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

 

“Dubai’den katılıyorum İnegöl Mobilya Fuarı’na. Aile olarak 25 yıldır mobilya sektörü ile uğraşıyoruz. Ben 15 senedir kendi mağazama dünyanın her yerinden çeşit çeşit mobilyalar ve oturma grupları alıp, kendi bölgemde satışlarını yapıyorum. İnegöl fuarını tercih etmemdeki en önemli sebep, hedef direk ulaşabiliyoruz. İstemiş olduğum modeli veya renkleri çeşit çeşit İnegöl’de bulma imkânım oluyor. O nedenle benim için kolay bir seyahat oluyor. Bütün talepleri buradan karşılayabiliyoruz. Tercih olarak ekonomik demek biraz yanlış olur. Kalite olarak yüksek kalite olduğundan, kaliteye göre fiyatlar değişmekte”

 

Fuara Filistin’den katılan Ramı Abohamed, şunları söyledi;

 

“Fiyatlar çok iyi. Siparişlerimi verdim. Yeni ürünler gördüm fuarda. Kalite olarak çok iyi, servisler çok iyi ve köklü bir fuar”

 

Çin’deki fiyatların artması ile rotalarını Türkiye’ye çevirdikleri ifade eden ve fuara Özbekistan’dan katılan İhtıyor Yunustaev;

 

“İlk olarak Daha önce Çin ile çalışıyorduk. Türk mobilyasının kaliteli olduğunun öğrendik. Çin’de fiyatların yükselmesi bizleri bu bölgeye yönlendirdi. İnegöl’ün lojistik olarak daha kolay ve daha az maliyetli olması nedeni ile İnegöl pazarını tercih ettik. Burada çok çeşitli, çok farklı modern, güncel modelleri karşılaştırma imkânımız oluyor. Ben klasik ürün satan bir firmayım. Burada klasik branşlarda birazcık zayıf kaldı Çin’e göre. Bu ilk ziyaretim oldu buraya. Burada klasik stantları gezdiğimde kalitenin çok iyi olduğunu gördüm. Bu benim için iyi bir tecrübe oldu. Bir sonraki seyahatimde kesinlikle ticarete de başlayacağımıza inanıyorum. Ben daha yeni gezmeye başladım. O nedenle bir siparişim olmadı ama benimle gelen arkadaşlarımdan sipariş yazdıranlar oldu. Hayırlı olsun siparişleri. Bende inşallah 2-3 gün içerisinde buradan ihtiyaçlarımı temin edip ülkeme geri döneceğim” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.