UMUTELi SOSYAL YARDIM MERKEZiNDE YENİ DöNEM BAŞLADI

İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım Merkezinden faydalanan aileler, artık gıda marketinde bulunan gıda ve temizlik ürünü alışverişini farklı marketlerden temin edecek.

Yayınlama: 08.10.2019
818
A+
A-

İnegöl Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine uzanan yardım eli olan Umuteli Sosyal Yardım Merkezi, yeni bir uygulamanın startını verdi. Daha önce uygulanan sistemde; ihtiyaç sahipleri Umuteli Sosyal Yardım Merkezi bünyesinde bulunan marketten gıda ve temizlik ürünü ihtiyaçlarını karşılıyordu. Ancak İnegöl Belediyesi bu hizmeti ihtiyaç sahiplerine daha hızlı ve etkili şekilde ve en kısa sürede ulaştırmak amacıyla Market Kart uygulamasını başlattı. Yeni uygulamayla birlikte ihtiyaç sahipleri market kartıyla İnegöl genelinde ihaleyle belirlenen 9 marketten gıda ve temizlik ürünü alışverişlerini yapabilecekler.

 

AİLELER ALIŞVERİŞLERİNİ MARKETTEN YAPACAK








Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, yaklaşık 10 yıldır Gıda Bankacılığı kapsamında binlerce ihtiyaç sahibi ailenin gıda ve temizlik ürünleri kapsamındaki ihtiyaçlarının karşılandığını hatırlattı. Taban, gıda ve temizlik ürünlerinde artık vatandaşların ihtiyaçlarına daha rahat ulaşım sağlayabileceği, çocuklarıyla birlikte ailecek alışveriş yapabilecekleri yeni kartlı sisteme geçildiğini belirterek; “01 Ekim 2019 Salı günü itibariyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara kişiye özel olarak hazırlanan alışveriş kartlarını teslim etmeye başladık. Ailelerimiz artık İnegöl genelinde ihaleyle belirlenen 9 marketten gıda ve temizlik ürünü alışverişlerini mesai saati ve hafta sonu sıkıntısı yaşamadan rahatlıkla yapabilecekler” dedi.

 

320 AİLEYE GIDA VE TEMİZLİK YARDIMI

İnegöl genelinde 320 ailenin aylık gıda ve temizlik ürünü ihtiyaçlarının karşılandığı sistemin hem ihtiyaç sahibi ailelerin hem de çocukların gururunu incitmeden, onlara diğer vatandaşlar gibi marketlerden alışveriş yapma imkanı sağlayacağını vurgulayan Taban, “İhtiyaç sahibi yaşlı, engelli, hasta veya çeşitli sebeplerle evde çalışacak durumu olmayan ailelerin evlerine, ihtiyaçlarına bakılmaksızın standart kolilerde gıda teslimi yapılarak verilen yardımların yerine yeni uygulamamızla artık aile kendi ihtiyaçlarına göre alışverişlerini yapabilecek. 7/24 insan odaklı hizmet anlayışı ile yeniliği yakalamış ve çağın gereklerine göre etkin ve verimli bir şekilde hareket eden bir belediye olarak ihtiyaç sahibi ailelerin iyi gününde ve kötü gününde yanında olarak onların mutlu bir yaşam geçirmelerini sağlamak için hizmet seferberliğini aralıksız sürdürmeye devam ediyoruz. Değişen günün koşullarına göre, yardıma ihtiyacı olan kişilere daha hızlı ve daha güzel ulaşmayla alakalı güzel kararlar aldık. Bundan sonra daha güzel şeyler yapılacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

İhale sonucunda ihtiyaç sahibi ailelerin market kartlarıyla alışveriş yapabilecekleri market ve adresleri ise şöyle sıralandı:

Hadim Alışveriş Merkezleri         Cuma Mah. Atatürk Cad. No:75

Hadim Alışveriş Merkezleri         Burhaniye Mah. Mimar Sinan Cad. No:25

Hadim Alışveriş Merkezleri         Mesudiye Mah. İnegöl Cad No:93

Hadim Alışveriş Merkezleri         Yunus Emre Mah. Yunus Emre Cad. No:34

Şimşek Gıda       Yenice Mah. Kasım Efendi Cad. Ali Hatipoğlu Sok. No:75

Şimşek Gıda       Osmaniye Mah. İstiklal Cad. No:23

Şimşek Gıda       Süleymaniye Mah. Altay Cad. No:46

Ekomar AVM     Mahmudiye Mah. Ertuğrulgazi Cad. Gürbüz Sok. No:1/2

İnmar    Hamidiye Mah. Park Cad. No:32/A



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.