ÜRETİCİ FİYATLARDAN MEMNUN

Halk dili ile ‘Yarımca’ olarak bilinen erkenci kirazda hasat başladı. Bursa’nın İnegöl ilçesinde başlayan hasat ile ilgili açıklamalarda bulunan İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, rekoltenin düşük, fiyatların ise iyi olduğunu belirtti.

Yayınlama: 22.05.2019
741
A+
A-

Bursa’nın İnegöl ilçesinde erkenci kiraz hasadı başladı. İlçenin meyve ile özdeşleşen kırsal mahallesi olan İsaören ve çevre mahallelerde erkenci kirazı başladı. Rekoltede düşüklük gösteren erkenci kirazın fiyatı ise çiftçileri mutlu ediyor.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, “Bu yıl ‘Yarımca’ dediğimiz Erkenci Kiraz hasadımız başladı. İsaören ve çevresindeki köylerde şuanda erkenci kiraz hasadı başladı. Bu yıl verim geçen yıllara oranla, soğuk ve iklim şartlarından dolayı yaklaşık %20-25 arasında bir düşüklük var. Yani geçen sene normal bir ağaçtan 100-150 kilo alırken, bu sene 70-80 kilo kiraz alabiliyoruz. Bunun akabinde şuandaki piyasalar güzel. Şuanda yaklaşık 6-7 TL arasında kirazı biz buradan göndermekteyiz. Şuanda piyasa güzel” dedi.








 

“Meyvecilik olarak her geçen gün bizde diğer sektörlerde olduğu gibi teknoloji ile yarışmaktayız” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Ulu, “Meyve de dediğini gibi köyümüz sadece kiraz değil, şeftali, elma, armut ile devam etmekteyiz. Daha önceki senelerde elmada ihracat yapılmıştı, Alinur Aktaş’ın teşvikleri ile. 2 Senedir ihracatımız yok. Fakat elma olarka satışımız güzel. İç piyasa elmayı çektiği için ihracata gerek kalmadı. Elmada ve şeftalide verim şuanda güzel. Rekolte çok yüksek. Güzel bir sezon bekliyoruz” dedi.

 

Erhan Ulu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Bizim İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak KDV’de biraz sıkıtılar yaşıyoruz. Bugün KDV olayı bütün her şeyde devletimiz indirdi. Beyaz eşyada olsun, mobilyada olsun… Ama biz burada tarımsal amaçlı bir kooperatifiz fakat %18 KDV ödüyoruz. %18 KDV ödediğimizi için ihracat olarak çiftçiye daha fazla maliyet çıkmakta”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.