İnegöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Uruguay’dan İnegöl’e getirilen besilik sığırlar için karantina süreci öncesinde kan numunesi alma işlemlerini gerçekleştirdi.
Uruguay’dan İnegöl’e getirilen besilik sığırların karantina süreci öncesinde alınan numunelerin sonuçlarına göre karantina sürecinin başlayacağı öğrenildi.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, kan numuneleri hayvanların çeşitli bulaşıcı hastalıklara karşı taşıyıcı olup olmadığını tespit etmek amacıyla alınıyor. Özellikle şap hastalığı, tüberküloz, brusella ve benzeri zoonotik hastalıkların tespiti için yapılan bu analizler hem hayvan sağlığı hem de halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.
İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İlçemize Uruguay’dan ithal edilen besilik sığırlarımızın karantina sürecinin başlanması için kan numunesi alma işlemleri devam etmektedir.”
Karantina süreci boyunca hayvanlar belirlenen alanlarda izole edilerek, sağlık kontrolleri tamamlanana kadar bölgedeki diğer hayvanlarla temasları önleniyor. Numunelerin laboratuvar analizleri sonuçlanmadan sığırlar besi işletmelerine sevk edilmeyecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ithalat prosedürleri kapsamında bu kontrollerin gerçekleştirildiği öğrenildi.
HABER SERHAT ÇİÇEK