“UŞAK’TA BiR iNEGöLLü MüFTü VAR”

İnegöl İlçe Müftülüğü’nden Uşak İl Müftülüğü’ne atanan Kazım Güzel, gazetemize açıklamalarda bulunarak İnegöllülere veda etti. Kazım Güzel, veda konuşmasında, “Aslında benim duam şuydu; Allah’ım İnegöl’ü il yap, bende İnegöl Müftüsü olayım. Ama duamın yarısı kabul oldu. İnegöl, bir il müftüsü çıkardı ve Uşak’ta bir İnegöllü Müftü var. Orada bir eviniz var. Oradan gelirken, geçerken kapımız açık” dedi.

Yayınlama: 24.04.2019
780
A+
A-

Gazetemize açıklamalarda bulunan Kazım Güzel, şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık olarak 4 yıldan beridir görev yaptım sizlere hizmet etmeye çalıştık. Bizim medeniyetimiz hayırda yarışmak ve yardımlaşmak medeniyetidir. Bizim medeniyetimizin temel ölçüsü insanlığa hizmet, insanlığın efendiliğini getirir. Efendiliğin yolu, insanlığın insanlığa bir değeri olmanın yolu, insanlığa hizmetten geçer. Yani hakimiyetin yolu halimiyetten geçer. Bu nedenle bu bilinç ve şuurla temel değerlerimize dayanarak, geldiğimizden beri bu aziz millete, bu necip ümmete hizmet etmenin gayretinde oldum. İslam’ı en güzel şekilde anlatmaya, temsil etmeye ve onun kurumlarını da en iyi şekilde idare etmeye çalıştık. Rabbim inşallah muvaffakiyetler versin. Diyanet İşleri Başkanlığımızın burada temsilcisi olarak bugüne kadar öncelikli olarak Kuran hizmetine kendimizi adamaya çalıştık. 3 Tane hafızlık Kuran kursumuz mevcut İnegöl’de. Biz bunu 9 tane hafızlık yatılı Kuran kursuna çevirdik. Elhamdulillah şuanda birisi proje hafızlık kuran kursu olması üzerine ki; bu proje hafızlık kursu başlı başına bir önem arz eden husustur. Türkiye’de sadece 8 yerde var. Yani buranın eğitimi her şeyi  özeldir. Hafızlık imam hatip açıldı. Proje hafızlık kuran kursu ile birlikte çalışacak. Ve İnşallah şu anda 160 kişilik binası en muhteşem şekilde yapıldı, bitirildi. Ve açılışı da yapıldı. Şuanda 50 talebe alacak bu okulumuz, proje hafızlık ve Kuran kursumuz 750 tane evladımız müracaat etti. Bunlar kurs görüyor, bunlar imtihan edildikten sonra onların arasından 50 tanesi seçilecek. Diğer kalan evlatlarımızdan da isteyenler diğer hafızlık kuran kurslarımızda kız erkek olmak üzere inşallah okuyacaklar. Geleceğimizin garantisi, güvencesi olan Dini mübine hizmet edecek gençlik, Kuranı okumuş, anlamış, onun muhafızı olmaya aday olan bir gençlik yetişecek. Sözün özü 1 proje hafızlık Kuran kursu olmak üzere, 9 tane açtığımız hafızlık Kuran kursumuzun elbette her biri ayrı bir önem arz etmekle. Kurşunlu Hafızlık Kuran kursumuz 4-6 yaş  ve Hanımlar Kuran Kursumuz olmak üzere aynı bahçenin içerisinde 5000 m2 yakın bir yerde hizmet veriyor. Kurşunlu’ya bu yakışırdı. Kurşunlu’muz için o bölgedeki 20 köyümüzü de içine alacak şekilde güzel bir faaliyet olmuş olacak. Güzel hizmetler sunacak”

 

“Diğer taraftan 3 tanede Gündüzlü Hafızlık Kuran Kursumuz var. Bizim bu Kuran kurslarımızda Yatılı olmadan gündüz gelip hafızlık dersini verip hafızlık çalışmalarını devam ettirmektedir. Bunlar Mesudiye’de, Orhaniy de, Yenice de olmak üzer Kuran kurslarımızda hafızlık Kuran kurslarımız devam ediyor. Diğer bir husus  biz buraya geldikten sonra C grubu Kuran kurslarına önem verdik. Bunların sayısını 39 taneye çıkardık. Elhamdülillah şuanda bu C grubu Kuran kurslarımız hafızlık değil ama gündüz hafızlık kuran kurslarımızda yine 39 tane olarak İnegöl’ümüze hizmet vermektedir. Bir başka olarak D grubu 63 tane Kuran kursumuz var. Bunları topladığınız zaman yaklaşık olarak 110 küsur Kuran kursumuz olmuş oluyor. Ayrıca bu 63 Kuran kursumuzdan 30’u 4-6 yaş Kuran kursudur. Biz buraya geldiğimizde 4-6 yaş Kuran kursu hiç yoktu. Şuanda 4-6 yaş Kuran kurslarımızı yaptık, açtık ve 30’a yakın Kuran kursumuzla hizmet vermekteyiz”








 

“Bugün belki Türkiye’de ilklerden olacak bu Kuran kurslarımızdan bir tanesi 300 kişilik Alanyurt’ta 4-6 yaş Kuran Kursu. Mescidiyle, konferans salonuyla, yemekhaneleriyle, eğitim birimleriyle, muhteşem oyun alanlarıyla, örnek Kuran kursunun kabası bitti, incesi devam ediyor. İnşallah gelen kardeşimizle birlikte bu devamlılık sürekli olarak kalıcı olacaktır. Bir başka husus; elbette Kuran kursu hizmetlerimizde bizim sadece gelip Kuran okunup gidilen yer olmaktan Kuran kurslarımızı çıkardık. Kuran kurslarımızın bir ana Kuran kursu, diğer kardeş Kuran kursları olmak üzere gruplara ayırdık. Bu Kuran kurslarında Elhamdülillah sohbetler oluşturarak, o bölgede birbirlerine ziyaretlere gidilerek kardeşlerimizin sosyalleşmesi, tanışıp kaynaşması için sohbetlerle konferanslarla insanlarımızın dini bilgilerini geliştirmesini ve sosyalleşmesini sağladık. Çok önemli bir hususta Kuran kurslarında taziye etkinlikler, ziyaretler, hasta ziyaretleri gibi diğer hususlarda hayatın her alanına dokunan bir kuran kursu olmanın gayretinde olduk”

 

“Emirsultan Camisinin yanındaki bakkal boşaltıldı. Oraya Gençlik Merkezi açıyoruz. Gençlerimizin gelip orda oyun oynayabildiği, kitaplar okuyabildiği, değişik sosyal etkinliklerde bulunabileceği yerler haline getiren Gençlik Merkezleri oluşturmaya çalışıyoruz. Gençlik merkezlerini önemsiyoruz biz ama camiyle ilgili şu bilgiyi de vereyim; 4 seneden beri geldiğimizden beri hiç ihmal etmediğimiz, her gün öğle namazından önce vaaz, her gün ikindi namazından önce mukabele merkezi sistemden devam etmiştir. Bu dinine bağlı maneviyatı kuvvetli halkımız Elhamdülillah bunlardan istifade etmiştir. Yine gerek konferanslar yoluyla, gerek değişik etkinlikler yoluyla halkımızla paylaştık. Sevgi evlerinde huzur evlerinde veya özel çocuklarımızla ilgili yaptığımız çalışmalarda, sanıyorum Bursa’da örnek çalışmalar olmuştur. Onlarla yaptığımız piknikler, onlarla yaptığımız davetler, onlarla yaptığımız programlar hakikaten her türlü takdirin üzerinde faaliyetler olmuştur”

 

“Ben İnegöl’den gerçekten hüzünle ayrılıyorum. Bir tarafım yaz, bir tarafım güz. Bir tarafım sevinç, bir tarafım hüzün. Bir yönden seviyorum il müftülüğüne gidiyorum. Bir yönden üzülüyorum, İnegöl’ü terk ediyorum. Aslında benim duam şuydu; Allah’ım İnegöl’ü il yap, bende İnegöl Müftüsü olayım. Ama duamın yarısı kabul oldu, duamın diğer yarısının da kabul olmasını bekliyorum inşallah. Benim bir talebim yoktu. Tayin ile ilgili en ufak bir talebim yoktu. Ben İnegöl’ü ve İnegöllüleri unutmayacağım. Ben en bereketli 4 yılım olarak hafızamda kalacak. Herkese selam ve muhabbetlerimi sunuyorum. Allah’a emanet ediyorum ve diyorum ki İnegöl, bir il müftüsü çıkardı ve Uşak’ta bir İnegöllü Müftü var. Orada bir eviniz var. Oradan gelirken, geçerken kapımız açık”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.