Vehi Koç’ta klasik müzik eşliğinde kitap okuma

Vehbi Koç ilkokulunda bir yıldır uygulanan ‘Benimle Okur musun?’ projesi gereği her gün ilk dersin 15 dakikasında klasik müzik eşliğinde kitap okuma seansları düzenleniyor. Okuma seansına tüm idari kadro kantin çalışanları, hizmetli personel ve ziyaretçiler de katılıyor.

Yayınlama: 18.01.2019
804
A+
A-

Vehbi Koç İlkokulunda öğrenci ve velilere okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla geçen yıldan bu yana ‘Benimle Okur musun?’ projesi hayata geçirildi. Proje hem okul içerisinde hem de okul dışında farklı alanlarda okuma seansları gerçekleştirerek toplumda farkındalık oluşturmayı ve toplumda okur sayısını arttırmayı hedefliyor.

Açıklamalarda bulunan okul müdürü Mevlüt Bilgin; ‘‘Öğrencilerimizden başlayarak tüm İnegöl halkını iyi bir okur yapmak adına okulumuzda böyle bir proje başlattık. Geçen seneden buyana tüm okul öğretmenlerimizin özveriyle desteklediği ve uyguladığı bu proje sayesinde öğrencilerimizin ve velilerimizin kitap okumaya karşı ilgisi oldukça artmaya başladı. Her gün ilk dersin 15 dakikasında tüm okul olarak öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz idari kadromuz, kantincimizden hizmetli personelimize kadar klasik müzik eşliğinde kitap okuyoruz. Okulumuzu ziyarete gelen veli ve misafirlerimizi de bu keyifli dakikalara eşlik etmeye davet ediyoruz. Gelen misafirlerimiz ve velilerimizden uygulama ile ilgili oldukça olumlu geri dönütler alıyoruz. Uygulamayı çok değerli bulduklarını anlatıyorlar. Artık öğrencilerimiz de müzik sesini duydukları anda hemen kitaplarını açıyorlar. Onlar için de bu zaman dilimi oldukça verimli ve keyifli geçiyor. Temennimiz İnegöl de kitap okumaya yönelik bu tür uygulamaların artması yönünde. Okullar toplumda bilimi ve bilgiyi aktarma konusunda daima önder olmalı. Biz de Vehbi Koç olarak toplumumuzda çok yetersiz olan kitap okuma oranlarımızı arttırmayı hedefliyoruz. Projeye destek veren tüm öğretmenlerime teşekkür ederim’’ dedi.

Projeyi yürüten öğretmenlerden Süheyla Kabak ise şöyle konuştu; ‘‘Projemizin alt basamaklarını geçen sene oluşturduk. Bu sene de okul içinde ve dışındaki faaliyetleri tüm öğretmen arkadaşlarımızın önerilerini dikkate alarak planladık. Derse ilk giriş saatinde 15 dk kitap okuma önerisini getiren öğretmen arkadaşlarımız Dilek Ateş ve Özlem Yakışıklı bu faaliyeti yürütüyor.  Okul içinde öğrencilerimizin dikkatini çekecek alanlarda okuma köşeleri oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca kütüphanemizi zenginleştirerek daha dikkat çekici hale getiriyoruz. Okulun bir bölümünü sadece velilerimiz için okuma köşesi olarak ayırdık. Projemiz ilk 15 dakika okuma seanslarıyla devam ediyor. Okuma seanslarını öğrencilerimiz çok seviyor. Bu sayede kitaplara olan ilgileri arttı. Kendi aralarında kitap değişimi yapıyor, en beğendikleri kitapları birbirlerine tavsiye ediyorlar. Bu ay içerisinde tüm velilerimizle eğitimci yazarların kitaplarını okumaya başlıyoruz. Projemiz öğrenci ve velilerimize okuma alışkanlığı kazandıracak faaliyetlerle devam edecek’’ diyerek sözlerini tamamladı.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş