VEKİL GÜREL, BAKAN ELVAN İLE GÖRÜŞTÜ “KDV %8’E SABİTLENMELİ”

Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yatırım ortamını güçlendirecek yeni reform paketine katkı sağlamak amacıyla Bakan Lütfü Elvan ile bir araya geldi. İnegöllü iş dünyasının beklentilerini dile getiren Gürel, “İstihdam dostu olan mobilya ve mobilya yan sanayi sektörlerimiz ayrıca yapılan ihracatla ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlıyor. Bakanımız Lütfü Elvan’a KDV’nin bu sektörde kalıcı olarak %8’e indirilmesi talebinde bulundum” dedi.

Yayınlama: 10.12.2020
460
A+
A-

Ankara’daki temaslarını sürdüren Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’in son durağı Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan oldu.

 

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, aylardır üzerinde çalışma yaptığı konuları tek tek anlatma fırsatı bulan vekil Gürel, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde istihdamı arttırmak ve vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla bugün Bakan Lütfü Elvan’la oldukça değerli bilgileri paylaşıp destek istedim” dedi.








 

KDV %8’E SABİTLENMELİ

Yaptığı görüşmeye ilişkin detayları paylaşan Vekil Gürel, “Bilindiği üzere dünya genelinde yaşanan her küresel kriz öncesi mobilya ve yan sanayisine ilişkin KDV’nin %8’e çekilmesi talepleri olmuş, hükümetimiz de dönem dönem bu konuda indirime gitmişti. Biz bu durumun kalıcı olması yönünde yeni talepte bulunduk. İstihdam dostu olan mobilya ve mobilya yan sanayi sektörlerimiz ayrıca yapılan ihracatla ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlıyor. Bakanımız Lütfü Elvan’a KDV’nin bu sektörde kalıcı olarak %8’e indirilmesi talebinde bulundum” dedi.

 

İNEGÖL TEŞVİK BÖLGESİ İLAN EDİLSİN

Bakan Lütfü Elvan ile yaptığı görüşmede İnegöl’e övgüler yağdıran Vekil Vildan Yılmaz Gürel, İnegöllü mobilya firmalarının bölgesel teşvik haklarından faydalanmaya layık olduğunu dile getirerek, “Hassaten İnegöl için mobilya sektöründe, Bursa genelinde de otomotiv sektörüne yönelik 6.bölge teşviklerinden yararlandırılması yönünde ricada bulundum. Her iki sektörümüzde bölgesel teşvikleri gerçekten hak ediyorlar” şeklinde konuştu.

 

TOPLAM 8 ÖNERİ SUNDU

Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Bakan Lütfü Elvan’a toplamda 8 maddelik talepte bulunduğunu dile getirdi. KDV oranlarının düşürülmesi ve bölgesel teşvik taleplerinin yanı sıra, Makine parkurları, menkul değerler ve markaların bankalar nezdinde gayrimenkul ve teminat mektubu gibi ipotek sayılabilmesi adına varlıkların menkulleştirimesi için değerlendirme kurulu oluşturularak çalışma yapılması, iş dünyasının matrah artırımına yönelik talepleri, İnegöl üniversitesine bina ödeneği çıkarılması ve atama bekleyenlerin talepleri gündeme geldi.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’a sıcak karşılaması nedeniyle teşekkür eden Vekil Gürel, “Bakanımız bizleri güler yüzüyle misafir etti. Tüm taleplerimizi dikkatlice dinledi. Bursa’mıza ve İnegöl’ümüze selamları var. Biz kendisinden talepleri inceleme sözü aldık. Önümüzdeki günlerde açıklanacak olan yeni reform paketimizin şimdiden İnegöl’ümüze, Bursa’mıza ve ülkemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.