YANGININ ARDINDAN SORUNLAR BiTMEDi

Yaklaşık 1 yıl önce Osmanbey Caddesi üzerinde meydana gelen yangında, bir iş yeri tamamen küle dönmüştü. 1 Yılın ardından yangında kül olan işyeri sahiplerinin kendilerine karşı çeşitli ithamlarda bulunduklarını belirten yanan işyerinin bitişiğindeki işyeri sahibi Rüstem Koç, ” Bilir kişiler raporu belli, itfaiye raporu belli… İtfaiye raporuna itiraz ettiler ama belli yangının nereden çıktığı. Geçen buradaki arkadaşlarımızla tartışmışlar. ‘Sizi buradan göndermesini biliriz. Siz burada durmayacaksınız, size burada ekmek yok” gibi cümleler kurmuşlar. Biz kimse ile kötü olmak peşinde değiliz” dedi.

Yayınlama: 11.11.2017
1.705
A+
A-

Geçtiğimiz gün Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ile birlikte açıklamalarda bulunan Rüstem Koç, kendilerinin kimse ile kötü olmak derdinde olmadıklarını ifade etti.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rüstem Koç, “Yangına ilk gelenlerden biri benim. Haliyle yangını ilk görenlerden biri de benim. Süngerhanemiz de yangın olduğunu gördüm. Birşeyler yapmaya çalıştık ama olmadı. Bütün itfaiyeler diğer taraftaydı. Eğer yangın burada başlasa burayı söndürmeleri gerekiyordu ama itfaiyeciler diğer tarafta yangının olduğu yeri söndürmeye çalışıyordu. Ben zaten oradaki yangını görünce gelip kapıyı kırarak içeriye girdim” dedi.






 

YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIK

Yangın anında komşularına yardım etmeye çalıştıklarını belirten Koç, “Arkadaşa da yardımcı olmaya çalıştık. Buradan su sıktılar o yangını söndürebilmek için. Ertesi gün anlamadığımız bir şekilde suçlamalarla karşı karşıya kaldık. Yangının çıkış noktası olarak bizim yerimiz gösterilmeye çalışıldı. Bende öyle bir şey olmadığını arkadaşa anlattım. ‘Mahkemede görüşürüz, şeriatın kestiği parmak acımaz’ gibilerinden laflar ettiler. Bizlerde bunu mahkemeye taşıdık” dedi.

 

BİLİRKİŞİ VE İTFAİYE RAPORLARI BELLİ

Bilirkişi ve itfaiye raporlarında yangının komşularından çıktığını belirten Koç, “Bilirkişi raporu belli, itfaiye raporu belli… İtfaiye raporuna itiraz ettiler ama belli yangının nereden çıktığı. Yangın karşı taraftan çıkmış. Ama hala bizler suçlanmaya çalışılıyoruz. Bu durumların ardından karşıdaki arkadaş sürekli bizi bir yerlere şikayet etmeye başladı. Yok odunları çekin, yok şunu söyle yapın demeye başladılar. Bizler burada huzurlu bir şekilde ekmeğimizi kazanmak istiyoruz. Kimse ile bir derdimiz yok” ifadelerini kullandı.

 

BİZİM İŞ YERİMİZDE BOYA KOKUSU VARMIŞ

Sürekli çeşitli yerlere kendilerinin şikayet edildiğini belirten Koç, “”Yani bakışları bile değişmeye başladı arkadaşların. İnsanların psikolojisini bozuyor ister istemez. Yani evinizde rahat uyuyamıyorsunuz. Sürekli değişik değişik konularda şikayet ediyorlar. İki günde bir zabıta geliyor. İşte bizim iş yerimizde boya kokusu varmış. Burası sanayi boya kokusu illa olabilir. Komşuluk hakkı vardır, yani dersin ki kardeşim şurayı düzgün şekilde kapat. Direk şikayette bulunuluyor” dedi.

 

SİZİ BURADAN GÖNDERMESİNİ BİLİRİZ

Koç, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Geçen buradaki arkadaşlarımızla tartışmışlar. ‘Sizi buradan göndermesini biliriz. Siz burada durmayacaksınız, size burada ekmek yok” gibi cümleler kurmuşlar. Biz kimse ile kötü olmak peşinde değiliz”

 

Mehmet Taş ise, şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz yıl bu ada bir yangın geçirdi. Bu yangında arkadaşlarımız da ciddi hasar gördüler. O günde gelip geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Dün yine beni aradılar, görüşmek istediler. Sonrasında görüştüğümüzde açıkçası çok şaşırdım. Bizim halkımız burada kendi ayaklarını üzerinde ekmeği peşinde koşarken, birileri bu arkadaşlarımızın ekmeği ile oynamaya kalkmasın. Bilsinler ki bunlar sahipsiz değildir. Hukuk çerçevesinde nereye kadar giderse gitsin, biz kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Varsa problemleri konuşarak çözülür. Rahatsızlıklar çözülmeli. Böyle insanların ekmeği ile oynamak yıldırmaya çalışmakla bu işler olmaz. Bu insanlarında yangından dolayı bir sürü borçlar var. Çalışıp borç ödemeye çalışıyorlar. Huzur içinde çalışsınlar ki borçlarını ödesinler ve rızıklarını kazansınlar. Olur olmaz ithamlarla kimse arkadaşlarımızı rahatsız etmesin. Problemler varsa, konuşularak açılsın”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş