YANLIŞ ANLAŞILMA KİMYASAL PANİĞE NEDEN OLDU

Yenişehir’de meydana gelen olayda sondaj kuyusundan sıçrayan köpüklü suyu yutan genç için İnegöl Devlet Hastanesinde kimyasal alarmı verildi. Yapılan araştırmalarda olayın yanlış anlaşılma olduğu ortaya çıktı.

Yayınlama: 18.12.2019
584
A+
A-

Edinilen bilgilere göre olay Yenişehir’in Mahmudiye köyünde  meydana geldi. 24 yaşındaki R.E köyde bulunan bir arazide kuyu açım işlemi yapmaya başladı. Bu sırada dengesini kaybedince kuyudan çıkan köpüklü su üzerine geldi. Talihsiz genç düşmenin etkisiyle su boğazına da kaçarken, zemini yumuşatmak için kullanılan kimyasal maddelerde sıçradı.

 

Köylülerin paniğe kapılması üzerine olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Gelen ekipler bidonun üzerinde yazıda kimyasal yazması nedeniyle maske takıp korunaklı elbise giydiler. Yapılan müdahalenin ardından R.E. İnegöl Devlet Hastanesine getirilerek önce KBRN merkezine alındı.






 

Biranda kimyasal paniğe neden olay içerde yapılan araştırmalar sonucu yanlış anlaşılmasından kaynaklandığı ortaya çıktı. R.E daha sonra normal bölüme alınarak tedavi altına alındı.

 

Gencin sağlık durumunun iyi olduğu olayla ilgili soruşturmanın ise sürdürüldüğü öğrenildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş