Yaralılar can, onlar su derdinde

İnegöl-Domaniç karayolu üzeri Tahtaköprü mahallesi mevkiinde su dolu tır ile özel otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. Tırın açılan brandasının neden olduğu kazada, dorsede bulunan 26 ton su ise yola saçıldı. Kazadan dolayı yola saçılan damacanaları gören bazıları kamyonetlerle gelerek suları doldurdular.

Yayınlama: 05.03.2018
519
A+
A-

Edinilen bilgilere göre, Kütahya’nın Domaniç ilçesi istikametinden İnegöl istikametine seyir halinde olan sürücü Musa Kurt yönetimindeki 34 NT 7259 plakalı tır seyir halindeyken dorsesinde bulunan çadır açıldı. Brandanın açılması ile birlikte yüklü olan yaklaşık 26 tonluk su yola devrildi. Yerde sürüklenen tırın brandası bu esnada karşı istikametten seyir halinde olan sürücü 38 yaşındaki Mahmut Akay yönetimindeki 16 Z 0646 plakalı özel otomobilin sol ön tekerleğine sıkıştı. Direksiyon hakimiyeti kaybolan özel otomobil önce yolun sağındaki bariyerlere çarptı, ardından da bariyerleri aşarak ters döndü. Kaza sonucu otomobil sürücüsü ile otomobilde bulunan 9 yaşındaki Rabia Akay, 72 yaşındaki Ahmet Durgut ile 73 yaşındaki Ahmet Akay yaralandı.

 

SÜRÜCÜLER YARDIMA KOŞTU








Otomobil içerisinden İnegöl İtfaiye Arama Kurtarma ekipleri ve çevredeki sürücülerin yardımıyla çıkartılan yaralılara ilk müdahaleyi haber verilmesi üzerine kaza yerine gelen 112 Acil Servis ambulanslarındaki sağlık ekipleri yaptı. Ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan yaralılar burada tedavi altına alındı.

 

TIRDA YANGIN ÇIKTI

Kazanın ardından fren balataları yanan tırın motor kısmından dumanlar çıkmaya başladı. Dumanları fark eden vatandaşlar, yangın tüpleriyle müdahale ederek yangını kısa sürede söndürdü. Yangın sonucu tırın sürücü kısmında da maddi hasar meydana geldi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazayla alakalı soruşturma başladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.