YAVRU AYI ÖLMEK ÜZEREYKEN KURTARILDI

Mezit Mahallesi’nde ormanlık arazide annesi tarafından terk edildiği düşünülen ve açlıktan ölmek üzere olan 3 aylık yavru ayıya İnegöl Belediyesine Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi ekipleri ekipleri sahip çıktı.

Yayınlama: 14.07.2017
484
A+
A-

Edinilen bilgilere göre; Mezit mahallesinde ikamet eden 17 yaşındaki Hüseyin Kaba, ormanlık alandaki büyükbaş hayvanlarını bulmak için yanına aldığı 3 arkadaşı ile birlikte yaya olarak ormanlık alana gitti. Ormanlık alanda büyükbaş hayvan sürüsünü aramakta olan gençlerden Hüseyin Kaba, ağaçları arasında köpeğin saldırısına uğrayan yavru ayıyı fark ettiler. uzun süredir açlıktan bitkin hale düşen 3 aylık yavru ayıyı gören gençler, yanına giderek yavru ayıyı aldılar. Yavru ayıyı alması için mahalledeki büyüklerinden yardım istediler. yavru ayı araca konularak mahallenin merkezine getirildi. Yürümükte ve ayağa kalkmakta zorluk çeken ayı için İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi ekiplerine haber verdiler.

 

Mahalleye gelen ekipler, yavru ayıyı olay yerinde sağlık kontrolünden geçirdiler. Bitkin ve ölmek üzere olan yavru ayıyı alan ekipler, merkeze götürdüler.






 

İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’nde veteriner kontrolünde tedaviye alınan yavru ayının tetkikleri yapıldı. Yapılan tetkiklerde vücudunda herhangi bir kırığa rastlamayan veterinerler, ayının vücut direncinin artması ve sağlığına kavuşması için tedavi başlattılar.

 

Olayı anlatan Mezit mahallesi sakinlerinden Hüseyin Kaba, “Arkadaşlarımla yaya olarak ormanlık alandaki büyükbaş hayvanlarımızı bulmaya gittik. O sırada sesler duymaya başladık. Sesin geldiği yere yöneldiğimizde yatmakta ve acı çekmekte olan ayı yavrusunu gördük. Mahalle sakinlerinden yardım istedik ve yavru ayıyı mahalle merkezine getirip, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi ekiplerine haber verdik. Sağ olsunlar gelip yavru ayıyı aldılar. Teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Ayının tedavisini uygulayan İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi Veterineri Musa Subaşı, “Yavru ayı merkezimize ekiplerimiz tarafından getirildi. Bitkin ve yorgun bir haldeydi. Röntgen çekimi ve ilk tedavisini uyguladık. Vücudunda kırıklar tespit edilemedi. Fakat annesinin terk etmesi sonucunda kendi başına besin alamadığı için aç kaldığını düşünüyoruz. Gerekli müdahaleleri 2. Organ Bölge Müdürlüğü izni ile merkezimizde yapıyoruz. yavru ayımız sağlığına kavuşursa alındığı ormana bırakılacak” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş