‘YENi iNEGöL’ iÇiN EN KAPSAMLI TOPLANTI GERÇEKLEŞTiRiLDi BAŞKAN AKTAŞ MüJDELERi SIRALADI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katılımı ile geçtiğimiz gün ‘Yeni İnegöl’ projesi için kapsamlı toplantı gerçekleştirildi. 200 bin vatandaşın yaşayacağı alan için karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, “İnegöl’deki tüm dinamiklerin, ‘Armudun sapı, üzümün çöpü’ diyerek süreci akamete uğratmaktan ziyade, hep beraber konuya sahip çıkarsak, çok güzel mesafe alırız.

Yayınlama: 24.02.2021
2.135
A+
A-

Şehrin daha sağlıklı daha modern gelişimi adına, güzel bir süreç olacaktır” dedi.

 

ŞEHİR MERKEZİNE 100 MİLYONLUK YATIRIM






Şehir merkezinde devam eden çalışmaların sürdüğünü ifade eden Aktaş, “Burada yapılan kısa vadeli bir 100 milyon civarında bir yatırım var. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda her türlü desteği, çalışmayı yapacağımızdan hiçbir kardeşimizin şüphesi olmasın”

 

400 MİLYONLUK HİZMET İHALEYE ÇIKACAK

İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu ile ilgili İnegöl’ün büyük hizmet alacağını belirten Başkan Aktaş, “Şimdi inşallah içme suyunun kalan hattı ile kanalizasyon ve yağmur suyu ile alakalı da 2. Etapta vereceğimiz bir ihale var onu da söylemiş olayım. Büyük bir ihale. 42,5 milyon avro yaklaşık bedeli” şeklinde konuştu.

 

——————————————————————————————————————————-

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile UEDAŞ, İNGAZ, Telekom yöneticileri ile müteahhitler ve mimarların da katılımı ile ‘Yeni İnegöl’ projesi için kapsamlı toplantı gerçekleştirildi.

 

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, şu ifadeleri kullandı;

 

“Türkiye’ye namzet ve örnek olacak bir çalışma. Yeni İnegöl olarak gördüğümüz alan ciddi bir büyüklükte ve 200 binlik bir nüfus projeksiyonlu tamamlandığında göreceğimi bir bölge. Dolayısıyla biz burada daha binalar yeşermeden, pratikte aksiyon alabileceğimiz ana arterler başta olmak üzere yapacağımız çalışmalarla belki belediyeciliği de sayın başkanımızın ortaya koyduğu vizyonla Türkiye’de en iyi örneklerinden bir tanesini ortaya koymuş olacağız. Bu manada başta sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Burada kurum yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarımıza, STK başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum çünkü onlar da ‘Yeni İnegöl’ projesine bu anlamda bakmaya çalışarak orada yatırımlarını yapmak isteyeceklerdir. İnşallah ‘Yeni İnegöl’ hepimizin göz aydınlığı olacak. Ve bu bölgede yeşeren daha depreme dayanıklı yapılar, caddesi ile sokağı ile aydınlatması ile diğer donatı alanları ile çok daha örnek proje olarak hayata geçecektir. Çalışmanın da hayırlara vesile olmasını diliyorum”

 

İNEGÖL İÇİN TARİHİ GÜN

İnegöl’ün geliştiğini ve Yeni İnegöl Projesi’nin İnegöl’e değer katacağını ifade eden Başkan Aktaş ise;

 

“UEDAŞ, İNGAZ, Telekom yöneticileri, İnegöl Ticaret Odası İnşaat Komitesi Başkanımız, Müteahhitler Derneği Başkanımız ve yönetimi ile Çok verimli toplantı gerçekleştirdik. Konu aslında önemli bir konu. Bundan sonra İnegöl’ün sağlıklı gelişimi adına, ovanın muhafazası adına daha sağlıklı sokakların, caddelerin olması adına çok keyifli bir toplantı oldu. Yürüyen bir çalışma vardı ama kısa vadede özellikle ilk 5 yılı kapsayacak şekilde sürecin hızlanması adına sahada yaşanan problemler nelerdir, hangi konularda neler yapılması gerekiyor açısından önemli bir gün oldu. Ben emek ve katkılarından dolayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.13 buçuk yıl bu şehre hizmet etmiş, halden de hizmet vermeye çalışan bir belediye başkanı olarak şunu ifade etmek istiyorum; 2005-2006 yıllarıydı, eski mahalleden arkadaşlarımızla buraya gidip, ‘Burada yeni binalar yükselecek, yeni İnegöl buraya kurulacak’ dediğimde, birçoğu beni hem eleştirmiş hem de gülmüşlerdi. Allah’a hamdolsun burada bir hayat var, 31 bin nüfus var şu anda. Nihayetinde orada sağlık ve sorunsuz bir süreç için belediyemiz, kaymakamlığımız ve bölge Milletvekilimiz Vildan hanımın da destekleri ile bazı kamu binalarının Alanyurt’ta yapıldığı gibi teşekkülü ile alakalı bir dizi çalışmanın yapılması noktasında, zaten devam eden bir çalışma var. İnşallah onları da hızlandırmış olacağız. Kamulaştırma ile alakalı bir sıkıntımız olmayacak. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

HER KESİM DESTEK VERMELİ

Tüm kesimlerin art niyetli olmadan projeye destek vermesinin İnegöl’ün çıkarları doğrusunda doğru adım olacağını belirten Aktaş, “İnegöl’deki tüm dinamiklerin, ‘Armudun sapı, üzümün çöpü’ diyerek süreci akamete uğratmaktan ziyade, hep beraber konuya sahip çıkarsak, çok güzel mesafe alırız. Şehrin daha sağlıklı daha modern gelişimi adına, güzel bir süreç olacaktır. Nihayetinde 274 bin İnegöl, 7 bin nüfus artarak 281 bine çıktı. Nihayetinde İnegöl büyüyor ve gelişiyor. İnşallah el birliği daha güzel işler yapacağız” dedi.

 

İNEGÖL’E 42.5 MİLYON AVROLUK YATIRIM

Başkan Aktaş, son olarak İnegöl bir dev yatırımın daha gerçekleşeceğini belirterek, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“İnegöl merkezde devam eden çalışmalar var. Ben bu vesile ile verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum ama bittiğinde modern, sağlıklı bir yapıya kavuşulmuş olacak. Kaplamaları da yapacağız. Şimdi inşallah içme suyunun kalan hattı ile kanalizasyon ve yağmur suyu ile alakalı da 2. Etapta vereceğimiz bir ihale var onu da söylemiş olayım. Büyük bir ihale. İnşallah bu yılın 2. Yarısında, 42,5 milyon avro yaklaşık bedeli. Burada yapılan kısa vadeli bir 100 milyon civarında bir yatırım var. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda her türlü desteği, çalışmayı yapacağımızdan hiçbir kardeşimizin şüphesi olmasın”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş