YENi iNEGöL’DE HAM YOL ÇALIŞMALARI

İnegöl Belediyesi, Yeni İnegöl olarak bilinen Akhisar, Huzur ve Baykoca Mahallerini kapsayan bölgenin geniş caddeleriyle ve yaşam alanlarıyla İnegöl’e değer katması için ham yol çalışmasının startını verdi.

Yayınlama: 10.08.2017
726
A+
A-

İnegöl Belediyesi, örnek olan şehir olgusunu öne çıkarmak için şehrin dört bir tarafında çalışmalara devam ederken, şehrin geleceğini yansıtan Yeni İnegöl’de tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor.

 

“ÖNCELİĞİMİZ İNSAN VE İNSANA HİZMET”








Yeni İnegöl’de belediye ekiplerince startı verilen ham yol çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Aktaş, “Halka hizmet Hakka hizmettir anlayışını şiar edinmiş bir belediye olarak, İnegöl’ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Önceliğimiz insan ve insana hizmet düsturuyla halkımızın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız. Tüm gayemiz ve amacımız İnegöl. Gönülden bağlı olduğumuz bu şehrin her bir noktasında var olmaya çalışıyoruz. Dur durak bilmeden çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

“YENİ İNEGÖL BİZİM OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN”

Yeni İnegöl’ün şehrimizin geleceği adına önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Aktaş, “Bilindiği üzere Akhisar ve Huzur mahallelerimiz 2006 yılı itibari ile köy statüsünden mahalle statüsüne geçerek ilçe merkezimize bağlandıktan sonra tam anlamıyla belediye hizmetleriyle tanışmaya başladı. Bu tarih itibarı ile de Akhisar ve Huzur Mahallelerimizde tam bir dönüşüm ve gelişim yaşandı. İnegöl Belediyesi hizmetleri bu iki mahallemize ulaşmaya başladı. Bu iki mahallemizle birlikte, 2000’e yaklaşan konutuyla, okul, cami, sosyal donatı alanları ve Aile Sağlığı Merkezinin yer aldığı yeni ve modern bir şehir konumda hızla ilerleyen TOKİ ile birlikte “Yeni İnegöl” diye tabir ettiğimiz bu bölgede on binlerce vatandaşımız hayat sürmekte. TOKİ Bölgemizde 2013 yılında belediye meclisimizin aldığı kararla Osmanlının ilk şehidi olan ve Hamzabey’de metfun olan Baykoca ismini aldı. “Yeni İnegöl” bizim olmazsa olmazlarımızdan. Bu projeyle şehrimizin genişleme yönünü batıya çevirdik. Bu süreçte tabi ki Akhisar, Huzur ve TOKİ Bölgesini içine alan yeni mahallemiz Baykoca’da pek çok çalışma yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. Altyapısıyla, içme suyuyla, Belediye irtibat noktasıyla, futbol sahalarıyla, semt sahalarıyla, Bilgi Kültür evleriyle, Gençlik Merkeziyle, meydan çalışmalarıyla, çocuk parklarıyla, Sağlık Ocağıyla, cadde ve sokaklardaki yol çalışmalarıyla, doğalgazın getirilmesiyle, eğitim kurumlarıyla, ulaşımıyla yani şehrin standartlarında ne varsa onların da bu bölgede planlanmasıyla yeni bir anlayış ve yeni bir yapılaşma ile Yeni İnegöl’ü gözde bir mekan haline getirmek için uğraş veriyoruz. Bütün bu yaptıklarımızla daha modern, havası daha temiz, verimli tarım arazilerine zarar vermeden gelişen bir yeni bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“YENİ İNEGÖL BU ŞEHRE DEĞER KATACAK”

Yeni İnegöl’ün geniş caddeleri ve yaşam alanlarıyla İnegöl’e değer katacağına vurgu yapan Aktaş, “ İmar’da yol olarak gözüken yerlerde ham yol çalışmalarına start verdik. İmarda belirlenen 15 metre ve üzeri genişlikteki tüm yerleri açıyoruz. Baykoca Mahallemizin ön tarafında başlattığımız bu çalışma ile şehre yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyoruz. Şunu da belirtmek isterim ki ham yol çalışmamız Akhisar ve Huzur Mahallelerini de kapsayacak. Temennimiz burada devam eden ham yol çalışmalarıyla ilerleyen dönemde örnek bir şehir kimliğini bu bölgede ortaya çıkarırız. Bu çalışmanın en önemli gayesi ve amacı bu. Özellikle bu çalışmada bize destek ve katkı veren Bursa Büyükşehir Belediyemize de teşekkürlerimi sunmak isterim” diye konuştu.

 

Aktaş son olarak, “İnegöl’ün geleceğini inşa etme adına çıktığımız bu yolda şehrimize değer katacağına yürekten inandığımız bu çalışmanın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.