Yeni Mahalle’de koruluk çalışmaları sürüyor

İnegöl Belediyesi, bir süre önce yapımı tamamlanarak 170 ağaçla yeşillendirilen Yeni Mahalledeki 5350 m2’lik koruluğun etrafında tretuvar, yürüyüş yolu ve panel çit uygulamasını sürdürüyor.

Yayınlama: 28.04.2018
755
A+
A-

Şehrin her alanında yatırımlarını sürdüren İnegöl Belediyesi, Alanyurt bölgesi Yeni Mahalle Sena Sokakta daha önce yapımı tamamlanan koruluk alanın çevre düzenleme çalışmalarının startını verdi. 5350 m2’lik koruluğun etrafında tretuvar ve yürüyüş yolları ile koruluğu çevreleyen çit uygulamasıyla, bölge daha düzenli ve modern bir görünüme kavuşacak.

 

Çalışmalar sürerken, Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu dün beraberindeki AK Parti İlçe Başkanvekili Ömer Semiz ve parti yöneticileriyle birlikte alanda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme sonrası bir açıklama da yapan Kansu, “İnegöl Belediyesi olarak yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İnegöl’ümüzdeki merkezi ve kırsal mahallelerde korulukların, parkların, fitness aletlerinin, çocuk oyun alanlarının arttırılması ve mevcut konforu arttırmak gibi bir projemiz var. Her mahallede bir projemiz uygulanıyor şuanda. Bugün de Yeni Mahalle Sena Sokaktayız. Geçmişte burada bir koruluk alan oluşturulmuştu. Ancak etrafı korunaksızdı. Bugün de tretuvar, yürüyüş yolu çalışmaları ile perde çit uygulamasını yapıyoruz. Bu alan korunaklı, nezih bir alan olacak” dedi.






 

Proje hakkında teknik bilgiler de veren Kansu, “Bu alan 5350 m2’lik bir alan. 1080 m2’si sert zemin dediğimiz yürüyüş yolları olacak. 4200 m2 alanı da yeşil alan olacak. Burada yaklaşık 170 ağaç dikildi. Şimdi bunların yan yollarını da yaptıktan sonra çimin ıslah ve bakımı da gerçekleştirilecek. Projenin Belediyemize maliyeti yaklaşık 90 bin TL. Ben mahallemize ve şehrimize çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş