Yeni otopark yönetmeliği 15 Eylül’de başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ resmi gazetede yayınlandı. 15 Eylül’de uygulanmaya başlayacak yeni yönetmelikle ilgili İnegöl Belediyesi tarafından ilçedeki konunun muhataplarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yayınlama: 12.09.2018
911
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, otopark yönetmeliğinde yapılacak değişikliğin tarihini 15 Eylül olarak belirledi. ‘Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ 7 Eylül tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

 

HER BİNAYA OTOPARK ZORUNLULUĞU








Her binaya otopark yapımını zorunlu hale getiren yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından, İnegöl Belediyesi ilçede konunun muhataplarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel Başkanlığında Pazartesi günü Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; İnegöl Mimarlar Odası temsilcileri, İnegöl İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) temsilcileri, İnegöl Müteahhitler Derneği (İMDER) Temsilcileri, Yapı Denetim Firmaları Temsilcileri ile İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

 

ESKİ YÖNETMELİKTEN NASIL FAYDALANILACAK

Toplantı sırasında konuya ilişkin kısa bir bilgilendirme yapan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, yönetmeliğin 7 Eylül’de resmi gazetede yayımlanmasının ardından 15 Eylül’de uygulamaya gireceğini söyledi. Yapımı süren binalarla ilgili eski yönetmeliğe göre yapı ruhsatı alınabilmesi için gereken şartları da belirten Yel; “Eski otopark yönetmeliğinden yararlanmak istenen binalar için; Noter onaylı inşaat yapım sözleşmesi, İmar durum belgesi ve İstikamet rölevesi (HUS) belgeleri istenmektedir. Eski otopark Yönetmeliğine göre yapı ruhsatı alınabilmesi için bu belgeler ile birlikte 14 Eylül 2018 tarihine kadar İdareye (İnegöl Belediyesine) ruhsat başvurusunda bulunulması gerekiyor. 28 Eylül 2018’e kadar bütün projelerin ön oluru alınmış olması, yapı ruhsatının kesilebilmesi için tüm evrakların olduğu yapı ruhsat dosyası ilgili birime teslim edilecektir. 15 Ekim 2018 tarihine kadar da eksiği olmayan dosyaların yapı ruhsatı düzenlenerek sonuçlandırılması gerekmektedir” dedi.

 

15 EYLÜL’DE UYGULAMAYA GEÇİYOR

Toplantıda İnegöl Belediyesi İmar İşleri Müdürü Sedat Koca’da sunum şeklinde bilgilendirme yaptı. Koca, “Otopark yönetmeliğinin ilk uygulaması 29 Ağustos 1993. Daha sonra 22 Şubat 2018 tarihinde çıktı. 1 Haziran’da uygulanacak dendi ancak daha sonra 31 Mayıs 2018 tarihinde 1 Ocak 2019’a ertelendi. Fakat 07 Eylül 2018 tarihinde de tekrar bir resmi gazetede dendi ki 15 Eylül 2018 tarihinden itibaren otopark yönetmeliği uygulanacak. Hem İmar ve Şehircilik Müdürlüğü olarak bizler hem de sizler kendimizi 1 Ocak 2019’a hazırlamıştık. Ama şimdi bir haftalık bir süreç önümüze kondu. Bizim yapacağımız bu süreci başlatmak” dedi.

 

Yapılan bilgilendirmeler sonrası temsilcilerle istişarelerde bulunuldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.