Yeni sistem anlatıldı

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican başkanlığında, Şube Müdürleri Orhan Çelik, Ali Doğru ve Özel Büro Sorumlusu Musa Oktar’ın katılımlarıyla, İnegöl Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Resmi-Özel Ortaokul Müdürleri ile Tercih Danışmanlığı Komisyonlarına yeni sistem anlatıldı.

Yayınlama: 04.07.2018
671
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında TEOG sistemi kaldırıldığını yerine %10 sınavla, %90 mahalli yerleştirme ile öğrencilerin hangi liselerde eğitim göreceğinin belirleneceği Liselere Geçiş Sistemi getirilmişti. Hatırlanacağı üzere 2 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah sözel öğleden sonra sayısal olmak üzere iki oturumda sınav yapıldı. Sonuçlar ise 26 Haziran 2018 tarihinde açıklandı. 29 Haziran 2018 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr/ internet adreslerinde yayınlandı. Öğrencilerimizin yanlış tercih yapmamaları, istemedikleri okulda öğrenim görmek zorunda kalmamaları için tercih danışmanlığı komisyonları kurduk. Eğitim Öğretim yılı içerinde 8. Sınıf öğrencilerine gerek liselerden gerekse kendi okullarındaki öğretmenlerinden okullarla ilgili tanıtıcı ve bilgilendirici faaliyetlerde bulunduk. Şimdi artık tüm bu çalışmaların ürüne dönüşeceği zaman geldi çattı. Bu tercih zamanını en iyi ve en verimli şekilde değerlendirmeliyiz. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarımız Yusuf Tekin tarafından Bursa’da toplantı yapıldığını hatırlıyorsunuz. Bakanlığımızın tüm dikkatini yerleştirmelerin sorunsuz bir şekilde yapılması üzerine topladı.

 

“Kılavuzdaki takvime göre tercihler 2-13 Temmuz 2018 tarihleri arasında alınacak ve 30 Temmuz 2018 tarihinde yerleştirmeler açıklanacaktır. Tercih süreci bugün itibari başladı. Yerleştirmeler sonunda  dört dönem şeklinde nakil tercihlerinin alınıp sonuçlandırılacak. Bu dört dönem sonunda da hiçbir okula yerleşemeyen öğrencilerin ya açık liseye yerleştirilecek ya da 10-14 Eylül tarihleri arasında İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuranların kılavuzdaki kriterlere göre boş kontenjanlara yerleştireceğiz. Ayrıca 2017-2018 eğitim öğretim yılında 9. Sınıfta başarısız olan öğrencilerin başvuruları da alınacak. Kalan boş kontenjanlara aynı kriterlerle göre yerleştirme yapılacak” dedi.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.