Yenice OSB’den İftar Programı

Yenice Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, önceki akşam Orhan-1 İnegöl Köftecisi’nde düzenlenen iftar yemeğinde protokol üyeleri ve bölgedeki sanayicilerle bir araya geldi.

Yayınlama: 30.05.2018
662
A+
A-

Yemeğe AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ile sanayiciler katılım gösterdiler.

 

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Yenice OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Altunbaş “Birlik ve beraberlik duygularımızın pekiştiği Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. 2012 yılında çıkmış olduğumu bu yolda ıslah sürecini de geride bırakarak gerçek OSB olma mutluluğu ve heyecanıyla mücadelemize ve hizmetlerimize devam etmekteyiz. Bu süre zarfında maddi manevi desteklerini hiç esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere Bursa Milletvekilimize, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İnegöl Belediye Başkanımıza, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli başkanına, tüm kamu ve kuruluşlarımıza, değerli sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Görevde bulunduğumuz süre zarfında; altyapı çalışmaları ve çevre düzenlemeleri konusunda bölgemize güzel yatırımlar yaptık. Altyapı çalışmaları tamamıyla bittikten sonra çevre düzenlemeleri konusunda daha büyük yatırımlar da yapacağız. OSB Kanunu gereğince revize ettiğimiz imar planımız Bakanlığa onaya sunuldu. Onay akabinde inşaat ruhsatları Bölge Müdürlüğümüzce verilecektir. Çok sayıda inşaat ruhsatı almayı bekleyen yatırımcılarımız var. Bölgemiz çok kısa sürede doluluk oranı artarak İnegöl’e ve ülkemize katma değer kazandırmaya devam edecektir. Önceleri çok sık kesilen elektrik, sanayicilerimizin ciddi bir sorunu idi. Girişimlerimiz neticesinde elektrik arzındaki sorunlar ortadan kalktı. TEİAŞ’ın bölgemizde yapacağı 154 KW trafo yatırımı ile de sanayicimiz kesintisiz kaliteli elektriğe sahip olacaktır. Yenice ve İnegöl halkının şikâyet ettiği konulardan biri de bölgemiz içinde geçen derenin kirliliği idi. Yaptığımız yatırımlar ile bugün hiçbir sanayi atığı dereye akmamaktadır. Bölgemizi yatırımlar anlamında güçlendirirken çevre bilincini asla ihmal etmiyoruz. Saygıdeğer konuklar, Organize Sanayi Bölgeleri, Türk sanayisinin gelişmesi, modernize olması ve dışa açılması yönünde önemli bir görev üstlenmiş durumdadır. Hükümetimiz tarafından da açıkça destek gören OSB’ler her geçen gün yeni teşvik ve destekler ile çok daha cazip hale gelecektir. Sizlerden gelen bölgemize ait eksik bildirim ve talepleriniz Yönetim Kurulumuzca değerlendirilmektedir. Bu konuda göstermiş olduğunuz hassasiyet için teşekkür ediyorum. Bölgemize ait her türlü talebinizi Yönetim Kurulumuza ve Bölge Müdürlüğümüze iletebilirsiniz. Katılımınız için teşekkür ediyor, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.








 

GELİŞMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Yenice OSB’mizin yaptığı iftar programı için kendilerine teşekkür ediyorum. Sinevizyonda izlediğimiz gibi Yenice OSB, çok kısa zamanda büyük gelişim sağlayan bir OSB’mizdir. Bizim de İTSO olarak yüzde 88 hissesine sahip olduğumuz bir OSB’dir. Yenice OSB’ye çok ciddi önem veriyoruz. Çok hızlı gelişen bir bölge. Bundan önce Yenice OSB’nin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bizler İTSO olarak Yenice OSB’nin gelişmesi, sürecini tamamlaması adına elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL ÇOK İYİ YERLERE GELECEK

Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl bereketli topraklara sahip. Üzerinde toplam 4 tane OSB bulunuyor. Cerrah ve Yenice ıslah aşamalarından geçiyor. İnşallah İnegöl’ümüz gelecekte bu sanayi kuruluşlarımızla beraber çok daha güçlü bir konuma gelecek. Biliyoruz ki sanayicimiz üretim yapıyor, gündemi takip ederek güncel kalmaya, üretimini artırmaya, yeni pazar bulmaya çalışıyor. Yerel yönetimler olarak bizlere de burada ciddi görevler düşüyor. Biz de eksikleri gidermek için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi destek ve katkılarıyla, İnegöl Belediyesi gücüyle, hükümetimizin destekleriyle inanıyoruz ki İnegöl gelecekte bugünkünden çok daha iyi yerlere gelecek. Tabi ki sizler hiçbir zaman bu inancınızı yitirmeyin. Bütün kurumlar sizin destekçiniz olacak. Yemeği organize eden herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

BUNDAN SONRA BİZE KALAN ÇALIŞMAK

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Konu Yenice OSB olunca ben başka bir heyecanlanıyorum. Bursa’da 9 tane Islah OSB kurulmasıyla ilgili işlem başladı, bunların 2’si İnegöl’deydi. Cerrah ve Yenice… 2011 yılında Mart ayında çıkan kanunla ıslah olma sürecini ilk başaran, evraklarını tamamlayan, gerekli taahhütlerini veren ilk yer olan Yenice, akabinde İTSO’nun, Belediyenin ve Yeniceli işadamlarının gayretiyle 306 sıra numarasıyla ıslah OSB tescil numarası alınmıştır. O günü unutmuyorum… İmar planlarının değişikliği, İnegöl ve Büyükşehir Belediyesinin üzerlerine düşenleri yapmaları takdire şayandır. OSB olmanın avantajlarını sanayicilerimiz mutlaka yaşayacaklar. Özellikle gaz ve elektrik konusunda ciddi emek sarf ettik. Hele kanalizasyon şebekesinin döşenmesi konusunda sarf ettiğimiz enerji unutulmamalı. Bir teşekkürü de önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye yapmak istiyorum. OSB’nin atıklarının ana hatta bağlanmasıyla ilgili ciddi destek verdiler ve Yenice’nin ana yoldan girişteki asfaltlanacak yolu asfaltlaması yapıldı. Önce gidiş yapılmış ardından geliş yapılmıştı. Önce kanalizasyonu yapalım üzerine asfalt yapalım dedik. Bu güç, enerji, tecrübe ve kararlılık gerektiriyor. Bunların hepsini sarf ettik. İnegöl sanayi şehri… OSB’miz var, İhtisas OSB’miz var. Kurulu enerjiye maksimum düzeyde ihtiyacımız var. 7 yıldır parlamentodayım, daha çok yaptığımız gözüken icraatlar anlatılır ama 1. OSB’deki elektrik iletim hattındaki trafo istasyonunu 150 MW’dan 350 MW’a çıkması, enerjinin kesintisiz ve düzenli sağlanmasıyla ilgili ciddi emek sarf ettik. Şimdi o enerji sahasından Yenice de istifade ediyor. Yenice’ye yeni bir trafo merkezi lazım. Bunun için önce 25 dönüm bir yer lazım. Bu 25 dönüm yere acele kamulaştırma kararı çıkarttık. Sağ olsunlar başta Enerji Bakanımız olmak üzere Bakanlar Kurulundan acele kamulaştırma kararı çıkararak kamulaştırdık. Buraya 100 MW büyüklüğünde Yenice OSB’nin kullandığının 3 katı nispetinde bir trafo koyacağız. Bunun da ihalesini gerçekleştirdik. 1 yıl gibi kısa bir sürede sizler de kesintisiz enerjiye sahip olacaksınız. Bu çok önemli bir yatırım. Son zamanda Enerji Bakanlığının yaptığı en nadir yatırımlardan bir tanesi. Yenice OSB ıslah sürecini geçince ne kazanacak? Enerji ve gazda ciddi bir düzenlilik ve fiyat hareketi sağlayacak, yatırımda 2. Bölge indirim ve teşviklerinden faydalanacak. Emeği geçenlerden teşekkür ediyorum. Enerjiyi ve altyapıyı götürdüğümüz sanayicilerimiz istihdam üretecekler, milli ekonomi üretecekler, ihracat yapacaklar, hem milli gelirimizi hem GSMH’mızı hem de Türkiye’mizin ihracatını büyütecekler. Sağ olun, var olun, gücünüz ve bereketiniz artsın. İnşallah bundan sonra bir tek şey kalıyor, büyük Atatürk’ün dediği gibi ‘Çalışmak, çalışmak, çalışmak…’ Bundan sonra daha çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.