YERLi OTOMOBiLiN iNEGöL’DE üRETiLMESiNE İMOS’DA DESTEK VERDİ

İGİD ve Mobilyacılar Odası’nın ardından İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ’da, yerli otomobil üretiminin İnegöl’de gerçekleşmesi için olumlu görüş bildirdi.

Yayınlama: 07.06.2017
533
A+
A-

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı ve MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ,yerli otomobil üretiminin İnegöl’de yapılması için İTSO tarafından sunulan projeyi desteklediklerini belirtti.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yavuz Uğurdağ, “İnegöl için gerekli olacak bir sektör. Türkiye’nin en önemli projesi olan yerli otomobilin İnegöl’de üretilmesi, İnegöl ekonomisi açısından çok büyük bir kazanç olur. Şehir hem ekonomik hem sosyal açıdan çok büyük bir büyüme sağlar. Bu düşünceyle projeyi ciddi anlamda destekliyoruz” dedi.








 

İnegöl’de kurulması planlanan üniversitede otomotive yönelik bölümlerin de oluşabilme ihtimalinin sorulması üzerine konuşan Uğurdağ, “Bu süreç henüz taze bir süreç. Üniversite eğitim sisteminin henüz kurulma aşamasında olan bir sektör için ne şekilde hareket edeceğini kestiremeyiz, yetkililer kestirir ama süreç çok taze. Oluşan üniversitenin daha kararı alınmamış, netleşmemiş bir düşünce için şekillenmesi yanlış olur. Ana sektörümüz mobilyadır. Şuan personele, elemana ihtiyacı olan sektörümüz mobilya olduğu için üniversitemiz daha ağırlıklı mobilya sektörüne yönlendirilecektir” şeklinde konuştu.

 

Otomotiv sektöründe çalışacak olan personelin İnegöl mobilya sektöründeki iş gücünü etkilemeyeceğini belirten Uğurdağ, “Otomotivin burada kurulması niyet mertebesindedir. Gerçekleştiği an İnegöl için eğitim anlamında sosyal göç anlamında ve diğer konularda başlı başına değişik yatırımlar gerektirir. Bu sektörde çalışacak personel anlamında yurtiçinde değişik il ve ilçelerden göçler gerçekleşir. Bu başlı başına bir projedir, programdır. Sektörümüzde şuan istihdam sıkıntımız var ama bu kalifiye eleman noktasındadır. Otomotiv sektörünün buraya gelmesi bu sıkıntıyı çok etkilemez” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.