YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ ANLATILDI

Prof. Dr. Hasan Türkez, Gaziosmanpaşa İmam Hatip Orta Okulu tarafından organize edilen TÜBİTAK bilim söyleşileri buluşmasında “Büyük ve Güçlü Türkiye İçin Bor Nano Teknolojisi” başlıklı bir seminer verdi.

Yayınlama: 09.12.2019
411
A+
A-

Gaziosmanpaşa İmam Hatip Orta Okulu tarafından TÜBİTAK bilim söyleşileri kapsamında lise ve ortaokul öğrencilerine “Büyük ve Güçlü Türkiye İçin Bor Nano Teknolojisi” adlı seminer verildi. 

Beşinci Mevsim Kültür ve Sanat Mekezi’nin Konferans Salonunda düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, okul müdürleri, öğretmenler ve Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu ile Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi öğrencileri katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan TÜSEB (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı) genel sekreteri Prof. Dr. Hasan Türkez, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli ve milli üretim hamlesine katkı sağlamak adına Bor Nanoteknolojisi alanında yürüttüğü güncel çalışmaları ve bulguları paylaştı. Büyük ve güçlü Türkiye için bor-nanoteknoloji-bor nanoteknolojisi ekseninde geliştirdiği bilimsel strateji ve yakın gelecekteki önemine değindi.








Prof. Dr. Türkez Dünya bor rezervlerinin yaklaşık yüzde 80’ine sahip olan Türkiye’nin geleceği açısından borun öneminin farkında olduklarını ve tüm çalışmalarda bu değeri göz önüne aldığı ifade etti.

Türkiye ve dünyada kaydedilen gelişmeler hakkında katılımcılara bilgi veren Prof. Dr. Türkez, ‘2000’li yılların başında nanoteknoloji alanında ilk 40 içerisinde yer alamayan ülkemiz 2018 itibari ile büyük başarı göstererek ilk 20 ülke içerisine girmiştir. Bu başarının arkasında şüphesiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın son 16 yılda üniversitelerimizin sayısını üç katına çıkarması, bilimsel araştırma çalışmalarına verdiği özel önem, ARGE çalışmaları için kaydedilen desteklerin hayatı rolü bulunmaktadır. Nitekim yeni kurulan üniversitelerimizin ürettiği nanoteknoloji alanındaki bilimsel çıktıların toplam çıktılarımıza oranı oldukça ümit vericidir. Bu durum uluslararası bilimsel veri tabanlarından açıkça görülmektedir” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.