YRP’den ‘Yeni Hükümet Konağı’ açıklaması

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı İlhan Baykan, yeni yapılacak olan hükümet konağının; depreme dayanıklılık, konum, trafik sorunu, otopark sıkıntısı gibi hassasiyetler göz önünde tutularak yapılması gerektiğini ifade etti.

Yayınlama: 28.09.2021
351
A+
A-

Yaklaşık olarak 33 yıl önce yapılan ve yıkım kararı alınan hükümet konağının konum, dayanıklılık, kullanım süresi gibi faktörlerinin tartışıldığını söyleyen Baykan, konuya ilişkin yazılı basın açıklamasında bulundu.

 

İlhan Baykan yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;






 

UZUN ÖMÜRLÜ OLMASINI İSTİYORUZ

“1988 yılında yapılan İnegöl Hükümet Konağı hakkında, yaklaşık 33 yıl sonra yıkılma kararı alındı. Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanlığı olarak yeni yapılacak Hükümet Konağının kalitesinin, dayanıklılığının daha üst seviyede olmasını ve kullanım süresinin de daha uzun ömürlü olmasını bekliyoruz. Kısa süreli, yapboz anlayışı ile karşılaşmamayı temenni ve talep ediyoruz.”

 

ŞEHİR PARKININ OLDUĞU ALANA YAPILSIN

“Mevcut konumu, depreme dayanıksız yapısı, yoğun trafiği, otopark sıkıntısı ile tartışmaların odak noktası olan ve içerisinde İnegöl’deki birçok kurumun yer aldığı Hükümet Konağı için alınan yıkım kararı sonrası nereye yapılacağı konusu da ayrı bir tartışma konusudur. Yapılacak yeni konağın yukarıda bahsetmiş olduğumuz hassasiyetler göz önüne alınarak Cihangir Hastanesinin ön kısmında bulunan Şehir Parkının olduğu alana yapılabilir. Böylelikle yoğun trafik ve park alanı sıkıntısı çözülerek, İnegöl merkezi de bir nebze nefes almış olur. Bir diğer alternatif yer olarak da eski Belediye Ekmek Fırınının olduğu alan da karar vericiler tarafından değerlendirilip gündeme alınabilir.”

 

FATİH MAHALLESİ’NDE OKUL PROBLEMİ VAR

“Maalesef nereye gitsek bir eksiklik ve yanlışla karşılaşıyoruz. Gelelim Alanyurt Fatih Mahallesine. 6000 nüfuslu mahallemizde, 1500 civarında öğrenci var. Fatih Mahallesinin okul probleminin olduğu Ak Partili vekiller ve siyasilerce de bilinmesine rağmen konu ile alakalı herhangi bir adım atılmamıştır. Mahallenin tek okulunda ki sınıf mevcutları 40 dolayında olduğundan, artık okula öğrenci alınmıyor ve öğrenciler diğer mahallelerdeki okullara gidiyor. Ayrıca Fatih Mahallesinde bulunan bu tek okulda da depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile güçlendirme çalışması başlatılmış. Bu sebeple Fatih mahallesindeki tek okulun da kapatılması ciddi bir sorundur. Ayrıca bu okullar yapıldığı dönemde denetimleri ne şekilde yapılmış ki, şimdi depreme dayanıksız diye rapor çıkabiliyor. Bu binaların yapım tarihi çok mu eski? Sorunları çözmek, doğru hizmet üretmek ve tüm bu ve bunun gibi hayırlı hizmetlerde acele etmek iktidarın ve yöneticilerin en önemli vazifesidir. Vazifeyi hakkı ile yerine getiremiyorsanız endişe etmeyin, bolluk için, bereket için, hizmet için Yeniden Refah Partisi olarak biz varız.”

 

KAMUOYU İLE PAYLAŞMALARINI TALEP EDİYORUZ

“Son olarak da İnegöl Belediyesi’nin 2021 yılı içerisinde 212 milyon 500 bin olan bütçesinin Türkiye’deki belediyeler arasında en fazla yatırıma dönüştüren belediye olduğu ifade ediliyor. Sayın Alper Taban’ın belediye araç filosu tanıtımında yapmış olduğu açıklamada bu rakamı %57,8 olarak açıklamıştır. Bu yatırımları, yani bütçenin %57,8’ini oluşturan yatırımları kamuoyu ile de paylaşmalarını talep ediyoruz ki görelim ve tebrik edelim”

 

HABER: AHMET KABRAN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş