“ZEMiN ISITMA SiSTEMi VE YENi HALi “ iSHAKPAŞADA HUMMALI ÇALIŞMA

İshakpaşa Camii geçtiğimiz günlerde boya-badana işleri nedeni ile geçici süreliğine ibadete kapatılmıştı. Boya-badana işlerinin yanı sıra, zemin ısıtma sistemi ve yeni halı sipariş süresinin uzaması nedeni ile caminin ibadete açılış tarihi; 8 Kasım Cuma günü yani Mevlid Kandili günü olarak belirlendi.

Yayınlama: 01.11.2019
733
A+
A-

İnegöl’ün tarihi camilerinden biri olan İshakpaşa Camii, geçtiğimiz günlerde iç duvarlarının siyahlaşması ve temiz bir görüntü oluşturmadığı için boya-badana yapılması için ibadete kapatılmıştı. Bu gelişmelerin ardından boya-badana işlerinin yanı sıra zemin ısıtma sistemi ve yeni halı sipariş süresinin uzaması nedeni ile caminin ibadete açılış tarihi sarktı.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl İshakpaşa Cami İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, “Bildiğiniz gibi camimiz uzun süre boya-badana işlemi yapılmadığı için beyaz duvarlar siyahlaşmaya başlamıştı. Bizlerde boya badana işlerinin yanı sıra zemin ısıtma sistemi ve yeni halı ile camimizin daha nezih ve daha kullanılır olabilmesi için hummalı çalışmalarımıza devam ettik” dedi.






 

Çalışmaların sürmesi nedeni ile de caminin ibadete açılış tarihinin sarktığını belirten Memiş, konuşmalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Hummalı çalışmalarımız sürüyor. Çeşitli yerlerden destekler geliyor. Bu cami hepimizin. Bu camiyi güzelleştirmek de elbette sadece bizim değil bütün İnegöl’ün görevi. Normalde camimiz ibadete 1 Kasım Cuma günü açılacaktı. Dediğim gibi zemin ısıtma sistemi ve yeni halı siparişi nedeni ile camimizin ibadete açılış tarihi 8 Kasım 2019 Cuma gününe sarktı. Bildiğini gibi 8 Kasım Cuma günü aynı zamanda Mevlid Kandili. Camimiz kandil günü ibadete açılacak inşallah”

 

Memiş sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Camimizin temizlik ve onarım çalışmalarının bitmesinin ardından ben bütün vatandaşlarımızı camimize bekliyorum. Gerçekten çok yoğun çalışıyoruz. Bizimle beraber burada karşılık beklemeden hizmet eden arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, ağabeylerimiz var. Ben hepsine teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun. Camimizde bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanması ile çok çok güzel olacak. Bizlerde heyecanla ibadete açılacağı günü bekliyoruz”

 

Öte yandan Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri, yapılan çalışmaları yerinde incelemek için İshakpaşa Camii’ne geldi. Burada incelemelerde bulunan ekipler daha sonra İnegöl’den ayrıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş