BAŞARILI GENÇLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

İnegölspor’un startını verdiği pilot kulüp kapsamında Orhaniyespor U-14 Takımı, şampiyon olarak Elit Lig’de oynama şansı yakaladı. Başarılı genç futbolcular, düzenlenen yemek programı ile ödüllendirildi.

Yayınlama: 15.02.2017
1.059
A+
A-

Yemek programında açıklamalarda bulunan Orhaniyespor Başkanı İbrahim Acar, “İnegölspor’un pilot uygulaması kapsamında küçük yaş gruplarıyla ilgili U-13 ve U-14 yaş kategorisinde müsabakalar yaptık. İnegölspor bu anlamda oyuncu değerlendirmelerini Orhaniyespor adın altında gerçekleştirdi. Bu anlamda kendi grubunda başarı gösteren 2004’lü grup Elit Lige yükselmiştir. 2005’li grupta müsabakalar başladı. İnegölspor’a bizlere göstermiş olduğu katkılardan dolayı başta İnegölspor Başkanımız Timur Erezsarı’ya ve Gençlik Geliştirme Sorumlusu İrfan Kaptan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İnegölspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu İrfan Kaptan ise, “Bizim bu yıl sezon başında Orhaniyespor’la ilgili bir pilot takım uygulaması düşüncesi içerisindeydik. Özellikle küçük yaş gruplarında 2004 ve 2005 yaş gruplarında Orhaniyespor’da bir yaş büyüklerle oynatma gibi bir düşüncemiz vardı. 2004’lü sporcu grubumuzu normal şartlarda kendi grupları U-13 olmasına rağmen biz U-14 klasman grubunda Orhaniyespor adı altında müsabakalara çıkmasını sağladık. Oynanan müsabakalar sonucunda ilk ikiye girerek önümüzdeki yıl Elit Ligde oynama başarısını göstermiştir. Yani önümüzdeki yıl mevcut olan 2005 doğumlu sporcularımız Orhaniye Elit U-13 takımında oynayacaklar. Bu da sporcuların gelişimi açısından son derece önemli. Çünkü bir yaş büyüklerle oynamak, hem kendisinin gelişimi açısından hem sporcuların daha fazla maç ortamı içerisinde yer alması akademi liginde yer alan takımlarımıza gelirken sporcuların daha fazla maç oynamaları onlar adına faydalı oluyor. Bizlerde akademi ligine daha fazla oyun tecrübesi olan oyuncuları taşımız oluyoruz” şeklinde konuştu.






 

Konuşmalarını sürdüren Kaptan, “Ortalama oynayacakları müsabaka sayısı 15 olacak. Tekrar önümüzdeki sezonun başında bu yaş grubu yine Orhaniyespor’un Elit U-14 takımında müsabaka oynayacak. Ve burada da 15 maç yaptığını düşünürsek 30 maça çıkacak. Şubat ayında tekrar İnegölspor’a geri dönecekler ve İnegölspor’un U-13 Elit Liginde oynayacaklar ve orada da 15 maç yaptıklarını düşünürsek, akademi ligi öncesi 45-50 müsabaka oynamış, maç tecrübesi kazanmış olarak hazır olacaklar. Bu da sporcuların gelişimini, müsabakalarda ki tavır ve davranışlarını, fiziksel ve psikolojik olarak müsabakalara hazırlanmasını sağlayacak” dedi.

 

İrfan Kaptan, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: “Diğer kulüplere de sporcular yönlendiriyoruz. Çünkü biz futbolcuların oynamasından yanayız. Oynamayan futbolcuların gelişimi de maalesef çok hızlı olmuyor. Oynayabilecekleri kulüplere zaman zaman yönlendiriyoruz. Oradaki performanslarını takip ediyoruz. Eğer oradaki performansları bizi tatmin edecek seviyedeyse tekrar geri dönmelerini sağlıyoruz. Kaldı ki bizim bu projeden önce 2 yıl önce Bursa bölgesinde yerinde eğitim kapsamı altında 9 bölgede İnegölspor Futbol Okulları açtık. Orada da çalıştırdığımız sporcuların belirli bir mesafe kat ettikten sonra belirli bir takım ihtiyacı ortaya çıktı. Ve orada İnegölspor’un şuanda Bursa İnegöl Genç Yıldızlar adı altında bir pilot takımı daha var. Bursa bölgesinde ki tespit ettiğimiz, yetiştirdiğimiz, bulduğumuz oyuncuları da o bölgede oynatıyoruz. Hatta şuanda 2005’li gruba 2 tane sporcu transferimizi gerçekleştirdik. Bir tane de 2004’lü gruba transfer gerçekleştirme durumumuz var. Bu anlamda İnegölspor’un pilot takımlarının sayısını arttırabilirsek ve İnegöl’de ki diğer amatör kulüpleri etkin bir şekilde kullanabilirsek İnegölspor’un oyuncu havuzu büyümüş olur. Havuzun büyük olması, oyuncu sayısının fazla olması İnegölspor açısından çok büyük bir avantaj teşkil edecek”

 

HABER: RECEP DENİZ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş