YENi NESiL DAĞCILAR iNEGöL’DE YETiŞiYOR

İnegöl Belediye Spor Dağcılık Branşı öğrencileri, Yaz Dağcılık Eğitimi sınavlarını başarıyla tamamladı. 12 kişiden oluşan dağcılık öğrencileri, Kış Dağcılık Eğitimlerini de başarı ile bitirdikleri takdirde dağcılık eğitimlerini tamamlamış olacaklar.

Yayınlama: 29.05.2019
855
A+
A-

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Kulüp eğitimleri kapsamında düzenlenen ve 06-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Yaz Dağcılık Eğitimine, İnegöl Belediye Spor Dağcılık Branşı olarak 12 kişilik dağcı öğrenci katıldı. Öğrenciler, 25-26 Mayıs tarihleri arasında Oylat İkiz Kayalar kaya tırmanış bahçesinde kamp, yazılı ve uygulama sınavları olmak üzere 3 aşamada eğitimlerini tamamladı. Eğitimler İnegöl Belediye Spor bünyesinde 22 saat teorik, 36 saat uygulama dersleri olmak üzere Türkiye Dağcılık Federasyonu dağcılık antrenörü Bülent Aktaş tarafından verildi. Öğrencilerin sınavları, eğitimlerin bitiminde eğitim sorumlusu Diler Yalaza, antrenör Bülent Aktaş ve TDF tarafından Ankara’dan gönderilen sınav yapıcı antrenör Müslüm Öndeş’in katılımıyla, Oylat mevkiinde gerçekleşti.

 

ZORLU BİR SINAVLARI DAHA VAR                                                                                                                                          Uygulama sınavında sporcular, dağ yürüyüşü, kamp düzeni, ekipman bilgisi, ip düğümleri, temel tırmanış teknikleri, tırmanış komutları, malzeme kullanımı, iple iniş, toperope tırmanış, kayada güvenlik kontrolü, dağcılık, kaya tırmanışı için antreman bilgisi ve emniyet sistemi hazırlama gibi birçok konudan puanlandırıldılar. Zorlu bir sınav sürecinden sonra sporcular yaz dağcılık eğitimi belgesini alma ve diğer eğitimlere girebilme hakkı kazandılar. Başarılı olan öğrenciler, kış dağcılık eğitimlerini de başarı ile bitirdikleri takdirde sırasıyla; kaya tırmanış tek ip boylu eğitimi, kaya tırmanış çok ip boylu eğitimi, buz tırmanış eğitimi, alpin tırmanış eğitimi, arama kurtarma eğitimi ile dağcılık eğitimlerini tamamlamış olacaklar.








 

DAĞCILIK ALANINDA BİRÇOK İLDEN DAHA İYİ SEVİYEDEYİZ

Belediye Başkanı Alper Taban, sporu ve sporcuyu önemsediklerini ifade ederek; “Dağcılık ile ilgili her geçen gün bilinirliği daha da artmakta olan eşsiz güzellikteki Oylat İkiz Kayalarımız var ve bu sporu istikrarlı bir şekilde severek yapan sporcularımızın sayısı da oldukça fazla. Bizler tabi şehrimizde özellikle sportif anlamda yapılabilecek olan tüm konuları Belediyespor marifetiyle hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunlardan biri de dağcılık branşımız. Sadece dağcılık değil, pek çok alanda bu hizmetleri sağlıyoruz. Her branşımızda konunun uzmanı olan teknik hocalarımızla, öğretmenlerimizle ve içerisinde hizmet alan sporcularımızla beraber güzel işler yaptığımızı düşünüyorum.” diye konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.