YENİ TESİSLERİN TEMELİ ATILDI

Yeri İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Baykoca Mahallesi’nde yapımına başlanan İnegölspor’un yeni tesislerinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yayınlama: 03.02.2017
936
A+
A-

Çok sayıda davetlinin katıldığı temel atma töreni konuşan İnegölspor Kulüp Başkan Timur Erezsarı, “Bu özel ve güzel günümüzde bizlerle birlikte olduğunuz, sevincimizi paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere şehrimiz nüfus yoğunluğu olarak Bursa’mızın en yoğun ilçelerinden bir tanesi. Şehrimizde spor ve sportif faaliyetler oldukça önemli. Halkımız tarafından ilgili gören bir husus. Sportif faaliyetler denildiğinde ilk akla gelen tesis ve tesisleşme. Bu tesislerde gençlerimiz, profesyonel oyuncularımız payda görmekte, kalite üst safhalara taşınmakta. İnegölspor’umuzun, şehrimizin ihtiyacı olan bu tesisi bize kazandıran, bu projeye imza atan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe Beyefendiye, Başkanım Alinur Aktaş Beyefendiye ve uzaktan yakından bu projeye katkıda bulunan herkese şehrimiz adına İnegölspor ve camiamız adına teşekkür ediyorum. Bu proje umarım başlangıç olur. İnegöl sportif faaliyetlere oldukça ilgili bir şehir. İnegöl’ümüze yapılan her katkı, İnegöl’ümüze gösterilen her ilgi ve alaka şehrimiz tarafından yakinen takip edilmekte ve dikkate alınmakta. Bu tesis yeni tesislerinde inşallah ilki olur” dedi.

 

Daha sonra söz alan İnegöl Belediye Başkanı ve İnegölspor Onursal Başkanı Alinur Aktaş, “İnegölspor gerçekten Bursa’nın Bursaspor’dan sonra en büyük markası, en üstlerdeki takımı. Allah sizden razı olsun. Bundan 1,5 sene önce Kaymakamımızla yine beraberdik. Sizinde olduğunuz ortamda Alanya’da o final maçına gitmiş maalesef penaltılarda 1461 Trabzon’a kaybederek, 1.Ligin tabir yerindeyse araladığımız kapısından geri dönmüştük. Ama keşke diye bir şey yok. İnşallah İnegöl bir çok şeyi başardığı gibi bunu da başaracak güçte ve dolayısıyla inanıyor ve ümit ediyorum ki, gerçekten futbolda altyapının her geçen gün özem kazandığı bir ortamda yapacağımız bu tesis çok uzun yıllar İnegöl’e, İnegöl’deki spor camiasına ve dolayısıyla da İnegölspor’a hizmet edecek.  Burası İnegöl Belediyesine ait bir yer. Biz başkanımıza konuyu açtığımızda ki, başka acil konularımız olmasına ve onlara ilgili start vermemize rağmen başkanımız kesinlikle Bursa için İnegölspor’un çok önemli olduğunu, bu projenin de aciliyet arz ettiğini ifade ederek, hazırladığımız plan ve projeler doğrultusunda, işte birazdan temelini atacağımız bu güzel ve harika proje ortaya çıktı. Bundan yaklaşık 30 yıl önce şuan kullandığımız tesisler, o günkü belediye başkanımız, o günkü İnegölspor yöneticilerimiz ve o yönetimde bulunan çok değerli Varol Sarılar Ağabeyimiz, çok değerli Metin Anıl ağabeyimizin de bulunduğunu ben bizati biliyorum. Yapılmıştı ama takdir edersiniz ki, İnegöl gibi gelişen, büyüyen ve sporda da marka olan bir şehire orası cevap vermiyordu. Buna istinaden her başımız sıkıştığında başvurduğumuz Büyükşehir belediye başkanımız konuya duyarsız kalmadı. Ben kendisinin sporu ne kadar sevdiğini, şampiyon olmuş, Anadolu’da bir ilki başarmış Bursaspor’a ne kadar fedakarlıklar yaptığını yakinen bilen birisiyim. Her başımız sıkıştığın da, Timur başkanda bunun şahitlerinden bir tanesidir. Biz kendisine müracaat ediyoruz.  Bazen İnegölspor diyoruz. Bazen belediyespor diyoruz. Bazen amatör takımlarla alakalı bir ihtiyaç diyoruz. Bazen tesis yatırımı diyoruz. İşte hakeza yıllardır hayal ettiğimiz kulüp otobüsümüz de yine onun destek ve katkılarıyla gerçekleşti. Ben o yüzden Büyükşehir belediye başkanımıza bu destek ve katkıları için yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.






 

Son olarak söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise şunları söyledi:”Her türlü güzelliği ile doğal güzelliğiyle, kültürel birikimiyle özellikli şehrimiz İnegöl. Üretim şehrimiz İnegöl ve aynı zamanda sanatkarlar şehri olan İnegöl aynı zamanda da spor şehri İnegöl.  İnegöl’ümüzün sporuna katkı sağlayacak ve İnegöl’ümüzün gururu olan İnegöl’ün sembolü olan İnegölspor’umuza kazandırılacak güzel bir tesis. Daha önce inşaatı başladı. Soğuk kış günlerinden dolayı fırsat bulamadık. Bugün biraz hava açınca inşallah bu temeli atmayı da gerçekleştirmiş oluyoruz. İnşallah yılların beklentisiydi ve İnegölspor’umuza yakışacak, burada her türlü idmanlarını yapacak, suni çim sahası da ve normal çim sahası da olan yine küçük antrenman sahası da olan her türlü tesisi olan ve İnegölspor’umuzun gerçek anlamda önemli bir merkezi olacak. Burada İnegöl’ün kalbi atacak, nabzı atacak. Ben bu konuda destek veren herkese başta İnegöl belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alan ve burada kurulan güzel bir tesis. Maliyeti de yaklaşık 15 milyona mal olacak olan güzel bir tesis. İnegöl için ne yapsak az, İnegölspor için ne yapsak az. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bu alanda yapılacak tesiste 1 adet sentetik çim sahası, 1 adet doğal çim sahası, 1 adet hali saha ve soyunma odaları yer alıyor. Yine araç otoparkları bulunan spor merkezinde ayrıca yemekhane, havuz, konaklama birimlerini barındıran 2 adet blok bulunmakta. İdare binaları bulunmakta. Birde hedefimiz 15 milyona mal olacak olan bu tesisimizi 1 yıl içinde bitirmek. İnegölspor’umuza değer katacak, inşallah İnegölspor’u başarıya ulaştıracak, değerli hocamızın da katkılarıyla inşallah güzel sonuçlar almaya devam edeceğiz. Arkanızda İnegöl Belediyesi var ve Büyükşehir Belediyesi var. Her zaman yanınızdayız inşallah. Yeter ki başarılı olalım.  Burada İnegöl’ün, Bursa’nın ismini Türkiye’ye dünyaya duyuralım ve hemşerilerimizin gururu olalım. Bizler takımlarımıza güveniyoruz, gençlerimize güveniyoruz. İnşallah bu tesislerde onların çalışmalarına büyük güç katacak, değer katacak. Onun için bu yatırımları yapıyoruz ve yatırımlarımız yine aynı şekilde devam edecek”

 

Yapılan konuşmaların ardından tesislerin temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Yaklaşık 15 milyon liraya mal olması planlanan, 40 bin metrekare alanda 1 adet çim saha, 1 adet sentetik çim saha, 1 adet halı saha, soyunma odaları, yemekhane, havuz, otopark ile 2 adat konaklama ve idare binasının bulunduğu tesisler 1 yıl içinde bitirilecek.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş