“150 yıl boyunca muhatap alınmadık”

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği yöneticileri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Lekesizyiğit, “150 yıl boyunca hiç bir belediye başkanının kendileri ile muhatap olmadığını ama bu tabuyu İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yıktığını belirterek, “O bizim ağabeyimizdir” dedi.

Yayınlama: 16.02.2015
806
A+
A-

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği yöneticileri, derneklerinin kurulmasında emeği geçen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

ROMAN CAMİASI OLARAK TEŞEKKÜR ZİYARETİNE GELDİK






Ziyarette açıklamalarda bulunan İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Lekesizyiğit, ” Bizim derneğimizin açılmasına sebep olan İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a çok teşekkür ediyoruz.  İlk defa İnegöl’de 150 yıl içerisinde hiç  bir belediye başkanı bizlerle muhattap olmadı. Sayın belediye başkanımız Alinur Aktaş 2006 yılında kapısını çaldığımızda bizleri ötekileştirmeden yaradanı yaradan dan ötürü sevdiği, bizleri kardeş gibi gördüğü için bizlerin bir çatı altında toplanmasına vesile oldu. Derneğimizin kurulmasına sebep oldu. Roman camiası olarak teşekkür ziyaretine geldik. Allah ondan razı olsun yolunu açık etsin inşallah. O bizim ağabeyimizdir aynı zamanda onursal başkanımızdır. Bütün roman camiası olarak başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İNEGÖL’ÜN CANLI RENKLERİNDEN BİRİ DE ROMANLAR

Başkan Aktaş ise, “İnegöl Roman Kültür Derneği başkanına ve yönetimine hoş geldiniz diyorum. İnegöl çok renkli bir kültür bahçesi, renkli bir mozaik, farklı yörelerden göçüp gelmiş insanlar var. Bu coğrafyanın önemli farklı ve canlı renklerinden bir tanesi de roman vatandaşlarımız. Bu manada her kültürün örfünü âdetini ananesini yaşaması gibi bir isteği arzusu var bunlarla alakalı çalışmaları var. Kendilerinde bahsettikleri gibi bizlerden arzu ettikleri dernek çatısı altında toplanmak istediklerini söylemişlerdi. Roman kökenli vatandaşların enstrümanla alakalı kabiliyetleri var. Tabi alttan gelen çocuklarında bunları öğrenme istekleri var. Dolayısıyla bu manada özellikle yoğun bir şekilde ikametgah Sinanbey ve Orhaniye Mahallesi bölgesinde dernek binamız olsun arzu etmiştik. Önce bir kiralama işlemi gerçekleştirdik. Binada tadilat bakım onarı çalışmaları yapıldı. Yakın bir zamanda da naip olursa tüm İnegöl deki siyasi partilerimiz sivil toplum örgütlerimizle beraber coşkulu bir kalabalıkla bir açılış yapmayı arzuluyoruz. Tabi bu güzelliği bu renkliliği orada tanısınlar diyoruz. Bizim tek bir amacımız var hepimiz İnegöl’de yaşıyoruz İnegöl bizim şehrimiz. Caddesiyle sokağıyla ticaret haneleriyle İnegöl bir bütün. İnegöl’de yaşayan herkes değerli ve önemlidir. Hepimiz İnegöl ekonomisine destek veriyoruz. Katkı koyuyoruz. İnegöl belediyesi başkanı olarak bunları temin ediyoruz ve bunları yapmaya çalışıyoruz. Kesinlikle kimseye karşı ön yargılı davranmadan herkesi olduğu şekilde kabul edip bu şehre kazandırmanın derdi ve hesabı içerisindeyiz. Bu binayı yaptık fakat bundan sonra devam ettirmesi noktasında da özellikler dernek yönetiminden çok büyük bir gayret beklediğimi ifade etmek istiyorum. Bu dernek sadece oradaki insanların bir araya gelip çay kahve içtiği değil sohbetlerle farklı toplantılarla konferanslarla güzel bir mekân olmasıdır. Bu güzelliğe sebep olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş