Ahıskalı gençlerden “Ahıska Gecesi”

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Gençlik Kolları yaptıkları program ile Ahıska Gecesi düzenledi. Programa yaklaşık 600 Ahıska Türk’ü katıldı. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 17.02.2015
1.278
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti ve MHP  teşkilatlarının ve çeşitli dernek yöneticililerin de katıldığı geceye yaklaşık 600 Ahıskalı katıldı.

 

Mavigil İnşaat sponsorluğunda düzenlenen gecede açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Mehmet Taş, gençlik kollarını böyle güzel bir gece düzenledikleri için teşekkür ederek böyle bir gecenin İnegöl’de ilk defa düzenlediğini ve bu geceyi düzenleyen tüm gençlik kolları yönetiminin bu gece için çok emek verdiklerini ve emeklerinin karşılığını da  Ahıskalı vatandaşlarımızı güldürerek ve onları eğlendirerek aldıklarını belirtti.








 

Daha sonra duygu ve düşüncelerini paylaşmak için sahneye davet edilen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaklaşık 1,5 yıl önce gençlik kollarının kendisini ziyaret ettiklerini, orda yaklaşık bir saat kadar görüştüklerini ve görüşmenin çok sıcak bir ortamda geçtiğini, gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetler yapacaklarını duyduğunda çok mutlu olduğunu ve böyle kültürel faaliyetlerde her zaman gençlerin yanında olduğunu belirtti.

 

FAALİYETLER HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK

Son olarak mikrofonu eline alan  Gençlik Kolları Yöneticilerinden Rüstem Musaoğulları ise, “Bu gecede ve bundan önceki etkinliklerimizde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve sponsorumuz Mavigil İnşaata çok teşekkür ediyorum. Gençlik kolları olarak 1,5 senedir çok aktif bir şekilde çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Katılımcılara çok teşekkür ediyorum. İnşallah nice güzel geceleri yaşamak dileği ile” dedi.

 

Daha sonra gece, Ahıska’nın ünlü ses sanatçılarından Selamet Cevdet’in şarkıları, Ahıska Türkleri İnegöl Folklor Grubunun performansları, Ahıskanın Sesi Tiyatro Ekibinin skeçleri ve Grup Nur’un canlı müzik performansı ile eğlenceli bir şekilde devam etti. Yaklaşık 4 saat süren gece Golon Düğün Salonunun çıkışında havai fişek gösterisi ile sona erdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.