“Biz asla asimilasyon yapmadık”

İnegöl Bal-Göç Şubesinde düzenlenen birlik ve beraberlik gecesinde konuşan BALGÖÇ Genel Sekreteri Bestami Yeşilbahçe, “Asimilasyon bizim düşüncemiz olsaydı Bulgaristan’da bir tek Bulgar, Sırbistan’da bir tek Sırp sinek bile kalmazdı” diye konuştu.

Yayınlama: 11.05.2015
712
A+
A-

Bal-Göç İnegöl Şubesi tarafından önceki akşam Hotel Angelacoma’da dayanışma gecesi düzenlendi. Geceye Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK parti Yönetimi, MHP İlçe Başkanı Müfit Besler ve Milletvekili Adayı Fikret Fidan ile yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe yönetim kurulu üyeleri, bazı dernek ve oda başkanları ile Bal-Göç üyeleri katıldı.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ HER ORTAMDA SAĞLAYALIM






Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Gecenin ilk konuşmasını yapan Bal-Göç İnegöl Şube Başkanı Mustafa Kahraman şunları söyledi: “13 Haziran Cumartesi akşamı gerçekleştireceğimiz Halk Dansları eğitimlerinin yılsonu gösterileri öncesinde birlik ve beraberlik içerisinde hoşça vakit geçirebileceğimiz dayanışma gecemizi gerçekleştiriyoruz. Geçmiş dönem başkanlarını desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bir olalım, birlik ve beraberliğimizi her ortam da sağlayalım.”

 

VARLIĞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Bal-Göç Genel Sekreteri Bestami Yeşilbahçe ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Genel merkez olarak İnegöl şubemizle hep gurur duyduk. Çok güzel dolu dolu çalışmalara imza attılar. Parçalandık, asimilasyona uğradık, çok acılar çektik… Birlik, beraberlik ve dayanışmanın devamında disiplinde varsa başarı beraberinde gelir. Balkanlarda var olduk asimilasyon bizim düşüncemiz olsaydı Bulgaristan’da bir tek Bulgar, Sırbistan’da bir tek Sırp sinek bile kalmazdı. Bizim atalarımız asla bunu düşünmezler. 1989 yıllarında yaşanan asimilasyon bizi çeşitli yerlere göç ettirmek zorunda bıraktı. Biz yine birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Varlığımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

EL ELE KOL KOLA OLMAMIZ GEREKİYOR

Programda son olarak konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ben gerçekten derneği genel anlam da İnegöl’de çok hayırlı çalışmalara imza attığını değişik yaşlardaki çocuklarımıza folklor eğitimi adı altında ciddi bir disiplin veriliyor. Çocuklarımızı yurtdışına götürülerek farklı ülkeleri tanıyarak vizyonlarının açıldığını ve beraberinde de dernek bünyesindeki çeşitli sanatsal faaliyetlerle de çok hayırlı çalışmalara imza atıldığını bizatihi görüyorum. Bu durumdan mutluyum. Geçmişte başkanlık yapmış olan hepsine teşekkür ediyorum. Eğer bir şehir sosyalleşecekse daha ileriye gidecekse bu ve benzeri faaliyetlerin buna çok katkısı olduğuna inanıyorum. Geçen hafta Bulgaristan’daydım. Çok güzel yerler. Onlar bizim soydaşlarımız. Duygulanmamak mümkün değil. Bu insanlar fakirliğe rağmen inançlarını kültürlerini devam ettirme adına gayret içerisindeler. 19 Mayıs’da Akhisar mahallemizden vatandaşlarımızı Bulgaristan’a kutlamalara götüreceğiz. Farklı kültürlerimiz olsa da biz bu memleketin insanlarıyız. Hep beraber yaşıyor, kazanıyor, tüketiyoruz. Birbirimizi her şeyden önce sevmeliyiz, saygı duymalıyız. Ülkemizin birlik ve beraberliği için el ele kol kola olmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından BALGÖÇ İnegöl Şubesi Folklor ekibinin gösterisi geceye renk kattı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş