Bursa tarihine yolculuk yaptılar

Bursa’nın tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıtmak, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla düzenlenen kültür gezisi tamamlandı.

Yayınlama: 18.05.2016
1.324
A+
A-

 

İnegöl Belediyesinin geçtiğimiz yıllarda başlattığı ve geleneksel hale getirdiği Kültür Gezilerinin 5. Yılında yaşadığımız şehri tanımak amacıyla gerçekleştirilen Bursa Kültür Gezisinde, Osmangazi ve Orhan gazi Türbeleri, Üftade Hazretleri, Ulucami, Yeşil Türbe ve Emirsultan gibi önemli tarihi yerleri gezme fırsatına ulaşan İnegöllüler güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

 






KÜLTÜR GEZİLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ

Bursa’nın tarihe yolculuğuna yapılan gezi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Daha yaşanabilir bir İnegöl hedefiyle sürdürdüğümüz asli belediyecilik faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam ederken düzenlediğimiz kültürel ve sosyal etkinliklerle de halkımıza hizmet ediyoruz. İnegöl Belediyesi olarak vatandaşlarımıza tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıtarak, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla geçtiğimiz senelerde başlattığımız Kültür Gezileri Projemize, halkımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda bu yılda devam ediyoruz” dedi.

 

ULU ŞEHİR BURSA

Aktaş; “Kültür gezilerinin 5´inci yılında özellikle Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan,  birçok tarihi eserle donatılmış bir ulu şehir hüviyetindeki Bursa’ya kültür gezisi düzenlemek istedik. Bu manada geziye katılan hemşerilerimiz hem Bursa’ya farklı bir göz ile bakmak hem de ecdadımızdan bugüne kadar gelen o eşsiz tarihi eserleri yakından görme fırsatına kavuştular. Ayrıca ecdadımızın kahramanlık destanı yazdığı yer olan Çanakkale’ye düzenlediğimiz gezilerimiz de halkımızın yoğun katılımlarıyla devam ediyor. Konya gezilerimiz ise Ramazan ayından sonra başlayacak. Halkımızın büyük bir teveccühünü gören Kültür Gezilerimizden bu sene 2851 İnegöllü hemşerimiz faydalanmaktadır” dedi

 

BURSANIN TARİHİNE YOLCULUĞA ÇIKARDIK

Aktaş; “İnegöl halkının yoğun ilgi gösterdiği ve 29 Mart – 12 Mayıs tarihleri arasında düzenlediğimiz  Bursa kültür gezisine 13 sefer düzenleyerek toplamda 600 vatandaşımızı Bursa’nın tarihi yolculuğuna çıkardık. Manevi bir atmosferde süren, milli ve Manevi değerleri tanıtmak, kültürel değerlere farkındalık kazandırmaya yönelik yapılan kültür gezisi İnegöl halkının beğenisini kazandı” dedi.

 

TARİHİMİZE VE GEÇMİŞİMİZE SIKI SIKIYA BAĞLANMALIYIZ

Aktaş konuşmasının sonunda; “Ülkemizde birçok tarihi ve doğal güzellikler var. Bu güzellikleri gidip görmek lazım. Ancak birçok vatandaşımız buraları görmek bir yana, yanı başımızdaki Bursa’nın tarihi, kültürel ve dini mekanlarını tam manasıyla göremiyor. Belediye olarak bizlerde vatandaşlarımız için bu tür kültür gezileri düzenleyerek yaşanılan şehri daha iyi tanımalarına vesile olurken, ayrıca aidiyet duygusunu güçlendirerek, tarihimize ve geçmişimizin değerlerine sahip çıkılmasına öncülük etmeyi amaçlıyoruz. Bu tür gezi etkinliklerini bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Bursa Kültür gezisine katılan vatandaşlar ise, tarihi, kültürel ve manevi değerlerin daha yakından görülmesine vesile olan bu projenin hayata geçirilmesine ve böyle bir imkanın sunulmasına öncülük eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkürlerini dile getirirlerken, dua ve minnetlerini de sunmaktan kaçınmadılar.

 

HABER: Uğur KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş