Görme engellilerden tiyatro

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, İZED öncülüğünde görme engellilerden oluşan Benan Tiyatrosu, “Gemilerde Talim var” adlı oyunu sahne aldı.

Yayınlama: 08.12.2014
916
A+
A-

Tiyatro gösteriminden elde edilen gelirin, İnegöl’deki engellilere ‘Tekerlekli Sandalye’ temininde kullanılacağı bildirildi. İnegöl Belediyesinin de katkıları ile İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) öncülüğünde Tuzla Sanat Platformu Görme Engelliler Tiyatro Grubu Benan Tiyatrosunun “Gemilerde Talim Var” adlı oyunu beğenildi.

 

Geçtiğimiz Cuma akşamı saat 19.00’da Belediye Kültür Sarayı çok amaçlı salonunda, 11 görme engelli oyuncunun rol aldığı 1 perdelik “Gemilerde Talim Var” komedi oyununu, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Gülhan Şahin ile çok sayıda tiyatro sever beğeni ile izledi.






 

Oyununun yönetmeni Orhan Çağlar, Dünya Engelliler Günü’nde, görme engellilerin oynadığı bir oyunu İnegöl’de sahnelemekten çok mutlu olduklarını söyledi.

 

TEKERLEKLİ SANDALYE TEMİN EDİP ENGELLİLERİMİZE DAĞITIM YAPACAĞIZ

İZED Yönetim Kurulu üyesi Ayhan Lüleci ise, 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlayarak, “İZED olarak engellilerimizin yararına olacak çok sayıda çalışmaya imza attık. Bu akşam da yine engelli çocuklarımıza destek amaçlı bir tiyatro oyunu gerçekleştiriyoruz. Tiyatro gösteriminin gelirleri ile tekerlekli sandalye temin edip engellilerimize dağıtım yapacağız” dedi.

 

BİR KÜLTÜR MERKEZİ PROJEMİZ VAR

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban’da, 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlayarak, “Bu gün nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Belediye olarak her türlü etkinlik ve organizasyonda yer almaya çalışıyoruz. Engelsiz bir yaşam sunmak adına farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Güzel bir kültür merkezi projemiz var. İçerisinde kongre salonları olan çok daha güzel bir mekan ortaya çıkartacağız” diye konuştu.

 

GÜLMEKTEN KIRDI GEÇİRDİ

Konuşmaların ardından sahne alan Yönetmen Orhan Çağlar’ın Sinema filmi Süt Oğlan’dan uyarladığı “Gemilerde Talim Var” oyununda rol alan 11 görme engelli oyuncunun sahne  performansı, katılanları olumlu yönde etkiledi. Görme engelli olmalarına rağmen, bunu izleyenlere fark ettirmeyen oyuncuların bir buçuk saat süren oyunu, gülmekten kırdı geçirdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş