Halk Dansları Topluluğu Türkmenistan’dan döndü

İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve geçtiğimiz günlerde Eskişehir valiliğinden bir heyetle Türkiye’yi temsilen Türkmenistan’a giden İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu İnegöl’e döndü.

Yayınlama: 03.02.2015
760
A+
A-

Eskişehir 2013 Kültür Başkenti Ajansı ve Uluslararası Türk Teşkilatı Türksoy’un davetlisi olarak Türkmenistan’ın Merv şehrine giden Belediye Halk Dansları Topluluğu ekibi ziyaretlerini ve gösterilerini tamamlayarak İnegöl’e döndü.

 

24-29 Ocak 2015 tarihleri arasında Türkmenistan’ın Merv şehrinin 2015 Türk dünyası kültür başkenti olması münasebetiyle düzenlenen devir teslim törenine katılan heyet, havaalanında törenle karşılandı.








 

İlk olarak Türkmenistan Kültür Bakanı Annageldi Garajayew tarafından kabul edilen Eskişehir Heyeti, Eskişehir ve Türk Dünyası Kültür Başkentliği döneminde yapılan faaliyetler hakkında Kültür Bakanına bilgi verdi.

 

Eskişehir’in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti görevini layıkıyla yürüttüğünü, sadece Türk Dünyası coğrafyasında değil, tüm dünyada Eskişehir’in ve Türkiye’nin adını çok güzel bir şekilde duyurduğunu söyleyen ve kendisinin de Eskişehir’e gelerek buna yakından tanık olduğunu söyleyen Türkmenistan Kültür Bakanı Annageldi Garajayew, Türk Dünyası Yönetim Kurulu Başkanı ve Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’ya takdir ve teşekkürlerini iletti.

 

AKTAŞ’IN GÖNDERDİĞİ HEDİYELER KÜLTÜR BAKANINA TAKDİM EDİLDİ

Birçok Türk firmasının Türkmenistan’ın imarında önemli katkıları olduğunu belirten Kültür Bakanı, duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol başkanlığında yapılan görüşmeler, karşılıklı iyi niyet ve iş birliği yönünde konuşmalarla son bulurken, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın gönderdiği hediyeler Kültür Bakanına takdim edildi.

 

Sonrasında Guinness rekorlar kitabına Dünyanın en beyaz kenti olarak girmeye aday olan Aşkaabat Şehri’nin görkemli beyaz binaları ve tarihi mekânları eyalet valisi eşliğinde gezmesinin ardından, yine bir Türk firmasının yaptığı Kent Müzesindeki el sanatları sergisinin açılışına katıldı.

 

Sonrasında gösteri merkezinde yapılan devir teslim törenine geçen heyet, binanın girişinde ihtişamlı bir törenle karşılandı.

 

Türksoy Genel sekreteri Düsen Kaseinov ve Tataristan Kültür Bakanı’nın, birlikte Türk Dünyası Sembolünü Türkmenistan Kültür Bakanı ve Mary Eyalet Valisi’ne sunmasıyla başlayan törende yaklaşık 3.500 seçkin topluluğun doldurduğu salon, Türk Dünyası Sembolü’nü ayağa kalkarak alkışlarla teslim aldı.

 

İNEGÖL BELEDİYESİ HALK DANSLARI TOPLULUĞU GÖZ DOLDURDU

Törende Eskişehir Valiliği adına Türkiye’yi temsil etmek üzere giden İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, oynadıkları hareketli oyunlarla göz doldurdu. Birçok ülkeden gösteri yapmak üzere davet alan İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu başarılı sahne performansı yanında, diğer ülke dansçıları ile kurduğu sıcak ilişkiler ve sempatik tavırlarıyla dikkat çekti. Törene Türkiye ile birlikte; Türkmenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tataristan, Moldova, Gagavuz, Macaristan, Bulgaristan, Başkurdistan, Bosna-Hersek, Makedonya, Saha- Yakut, Hakasya, Tiva, Altay ve Kalmuk’tan gelen dans ve sanatçı toplulukları katıldı. Yaklaşık iki saat süren gösteriler boyunca dostluk, kardeşlik ve birlik mesajları verildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.