Manavlar hıdrellezi kutladı

İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği, 6 Mayıs Hıdrellez Bahar Bayramı’nı dernek önünde ateş yakarak ve yöresel oyunlar oynayarak şenlik havasında kutladılar.

Yayınlama: 07.05.2015
824
A+
A-

İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği, 6 Mayıs Hıdrellez Bahar Bayramı kapsamında dün akşam dernek binası önünde eğlence programı tertip ettiler. Ateş yakıp çiftetelli oynanan kutlama programı esnasında konuşan Dernek Başkanı Erdoğan Kızmaz, 24 Mayıs tarihinde Deydinler Mahallesi’nde büyük bir kutlama gerçekleştireceklerini ve tüm ilçe halkını bu kutlamaya davet ettiklerini söyledi.

 

MİLLİ DEĞERLERİMİZİ NESİLLERE AKTARMAK İSTİYORUZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, “6 Mayıs Türk tarihinde Orta Asya’dan beri Hıdrellez Şenliği olarak kutlanmaktadır. Hıdır ve İlyas (A.S.)’ın buluştuğundan yola çıkılmışlar. Bu günü bahara çıkış, rahatlama anlamında bayram olarak kutlamaktayız. Biz de Manavlar Derneği olarak bu günümüzü anlamlandıralım istedik ve derneğimizde böyle bir eğlence tertip ettik. Biz istiyoruz ki Türk milletinin değerlerini nesillerimize, insanlarımıza da birlikte yaşatalım. Bu da güzel bir değerimiz. Katılan herkese teşekkür ediyorum.

 

BÜYÜK KUTLAMA 24 MAYIS’TA

Programın 2 yıl önce Hikmet Şahin Kültürpark’ı içerisinde bir Hıdrellez Şenliği olarak başlattıklarını ifade ederek konuşmasını sürdüren Erdoğan Kızmaz, “Bu sene yine 24 Mayıs Pazar günü genel anlamda en büyük Hıdrellez Şenliği kutlama programımız Deydinler Mahallesi’ndeki Bayraktepe mevkiinde olacak. Tüm İnegöl halkını programa davet ediyoruz. Bugün 6 Mayıs olduğu için gününde, anlamına uygun olarak dernek önünde bir kutlama yapalım istedik. Bunu artık her yıl Manavlar Derneği olarak gerçekleştireceğiz. Derneğimizin amacı; Türk kültürünü, Türk milletinin değerlerini nesillere aktarmak ve ilelebet yaşatmaktır. Bunun için bu tür etkinliklere devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR TARİHİMİZ VAR

Bu programların diğer dernekler tarafından da gerçekleştirildiğin hatırlatan Kızmaz, “Güzel oluyor. Milletin değerleri yaşatılırsa, örnek gösterilirse gelecek nesillere aktarılır ve milletlerin devamı olur. Bugün Orta Asya’dan Oğuz Kağan’dan, Bumin Kağan’dan, Kaşgarlı Mahmut’tan, Alparslan’dan, Süleyman Şah’tan, Ertuğrulgazi’den, Osmangazi’den, Orhangazi’den, Fatih Sultan Mehmet’ten, Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsediyoruz. Bu bizim milletimizin ne kadar geniş bir millet olduğunu, tarihimizin ne kadar büyük ve güçlü bir tarih olduğunu gösteriyor. Biz de bugün için vizyon olarak misyon olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Destek olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş