Posoflulara çifte ziyaret

İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği geçtiğimiz yurtiçi ve yurtdışından önemli misafirleri ağırladı. Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar ile Fransa’nın Bordeaux şehrinin Cenon kenti Belediye Başkanı Alain David, İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni beraberindeki heyetlerle birlikte ziyaret ettiler.

Yayınlama: 17.06.2014
952
A+
A-

Geçtiğimiz Pazar akşamı saat 21.00’da gerçekleşen ziyarete Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar ve Fransa’nın Bordeaux şehrinin Cenon kenti Belediye Başkanı Alain David’in yanı sıra, Cenon Belediyesi Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri, Bordeaux Posoflular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Erdal Demirci de katıldı.

 

GERÇEK NÜFUSUMUZ 160 BİN






Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar şunları dile getirdi: Bu akşam bu salonun hali bizi çok fazla umutlandırıyor. Biz sıladayız ama sizler de gurbettesiniz. Bizler sizi özlemişiz, sizler de bizleri özlemişsiniz. Bunun için zahmet edip buraya gelen, bizi bekleyen bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. 2014 yılı seçimlerinde aday olduğumuzda şöyle bir sıkıntı ortalıkta dolaşıyordu. Türkiye’nin çeşitli yerleşim yerlerinde bulunan hemşerilerimizle arada bir kopukluk olduğundan dolayı derneklerden bir serzeniş vardı. Biz de seçim projelerimizin arasına Posoflu hemşerilerimizle birlik beraberlik adına derneklerimizle, işadamlarımızla Türkiye’nin neresinde olursa olsunlar ziyaret edeceğiz ve bunu bir proje olarak devam ettireceğiz. Şuana kadar projeye yaklaşık 2 ay önce başladık. Bu süre içerisinde birçok derneğimizi ve işadamımızı ziyaret ettim. Her gittiğimiz yerde fazlası ile samimiyet ve hoşgörü ile karşılaştım. Bu vesile ile gerek basın gerek hemşerilerim aracılığı ile Posof merkezinde 8 bin 500 kalmış olabilir ama dışarıdaki gerçek nüfusumuz olan 160 bin Posofluya saygı, selam, hürmet ve muhabbet sunuyorum.

 

POSOF İNSANIMIZ DÜRÜST VE ÇALIŞKANDIR

İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Yurdaer Ekici ise yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bu akşam dünyanın bir ucundan ve Türkiye’nin bir ucundan Posof ve Fransa’dan İnegöl’de birleşiyoruz. Bizim kültürümüze değer verdiklerinden dolayı İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneğimizi ziyarete geldiler. Bundan 3 yıl önce Gent Derneğimizin düzenlemiş olduğu seyrana katıldık. Orada Türk bayrağı ile beraber İstiklâl Marşını okuduk. Bu orada bulunan gurbetçilerimizin sayesinde… Ben Posof’u her zaman bir arı kovanı olarak görüyorum. Kovanımızı açtık ve dünyanın her tarafına çiçeklerin üzerine gittik, çiçeklerden bal alıp ülkemize tekrar geri getirdik. Posof insanımız dürüst ve çalışkandır. Bugün Avrupa’da Belçika’da, Fransa’da, Almanya’da, İtalya’da, İngiltere’de, Amerika’da dünyanın her tarafından Posoflu hemşerimiz çalışıyor, ekmeğini kazanıyor, emek veriyor aynı zamanda Türkiye’ye yatırım yapıyor. Bu vatanımız için gerçekten büyük bir katma değerdir. Belediye Başkanımız bu akşam sabaha kadar bizimledir. Programımız devam edecek. Ziyaretlerinden dolayı hepsine teşekkür ediyor, hayırlı akşamlar diliyorum.

 

TÜRKİYE ÇOK HARİKA BİR YER

Kendilerini karşılamalarından dolayı herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bordeaux şehri Cenon Belediyesi Başkaı Alain David ise açıklamasında şu ifadeler yer verdi: Cenon’da Posoflular ile bir arada yaşamaktan dolayı çok mutluyum. Maalesef Posof’tan çıktınız, özellikle iş konusu için dünyanın 4 bir tarafına gittiniz. Ve dünyanın küçük bir yeri olan Cenon’da buluştuk. Posof Belediye Başkanının, Posof Dernek Başkanının ve sizlerin yanında olmaktan dolayı çok mutluyum. Posof’u çok seviyorsunuz ki sürekli bir araya gelip birlik beraberliğinizi pekiştiriyorsunuz. Sizleri çok iyi anlıyorum. Cenon’da gezerken, Posoflular ile konuşurken hep Posof’u düşündüğünüzü görüyorum. Posof’ta ailenizi, akrabalarınızı bıraktınız ve kalbiniz Posof’ta. Bunun için de Başkan olarak Cenon’da sizlere kültürünüzü yaşamanız için bazı imkânlar veriyoruz. Ben sürekli olarak Cenon’da yaşayan Türkler ile görüşerek Türkiye’yi tanımaya çalıştım ama Türkiye’ye gelip de Türkiye’yi tanımak benim için çok güzel bir deneyim oldu. Neden sürekli Türkiye ile yaşadığınızı anlıyorum, çok harika bir yer. İstanbul’da kalırken çok hızlı, çok harika ve çok büyük bir şehir gördüm. En kısa zamanda dünyanın gözü İstanbul’un üzerinde olacak, en kısa zamanda çok büyük bir şehir olarak gözükecek. Harika bir şehir. O şehirde gezdiğimiz 2 gün boyunca hızı ve çalışmayı hissettim. Bir de ikinci şehir ile tanıştım. İnegöl ile tanıştım. İnegöl Belediyesini bana çok bahsettiler. Tanımaya çalıştım ve bir gün içerisinde kardeş gibi olduk, çok memnunum. Cenon’da yaşayan sadece Türk vatandaşlarımızın değil Fransız vatandaşımızdan da İnegöl’e gelip İnegöl kültürünü tanımak, Türkiye’yi tanımak ve İnegöl’den de Cenon’a gelip bizim misafirimiz olmaları çok güzel olacak. 2 kültür arasında bir köprü kuracağız. Sanat, kültür faaliyetleri gibi sürekli çalışmalarımız olacak. Yarın akşam Yalvaç’a yolcuyuz. Orada da 2 gün kalıp orada da kültürel işbirliği sağlayacağız ve sonra kendi ülkemize geri döneceğiz ama beynimizde Türkiye’nin ve İnegöl’ün imajı kalacak. İnegöl ve Yalvaç Belediye Başkanlarımızı da Cenon’a davet edeceğiz. Sizin de bir akrabanız mutlaka Fransa’da Cenon’da yaşıyor. İnanın ki ben sizi orada çok büyük bir saygı ile karşılayacağım. Sizleri de kısa sürede Cenon’a bekliyorum.

 

Konuşmaların ardından ziyaretçiler ve ev sahipleri birbirlerine plaketler takdim ederek hatıra fotoğrafları çektirdiler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş