TASAVVUF RÜZGARI

Mevlana Haftası nedeniyle geçtiğimiz hafta Müze Salonu’nda özel bir konser veren İnegöl Belediyesi Erkekler Tasavvuf Müziği Topluluğu, önceki akşam da Okyanus Konseri’nde sahne aldı.

Yayınlama: 22.12.2016
7.196
A+
A-

Şef Cem Taşkıner yönetimindeki İnegöl Belediyesi Erkekler Tasavvuf Müziği Topluluğu, Okyanus Koleji’nde düzenlenen Mevlana Celalettin-i Rumi Hazretlerini anma ve Şeb-i Aruz programında sahne aldı.

 

Hicaz makamındaki ilahileri seslendiren topluluk, programına Yunus Emre’nin ‘Dağlar ile Taşlar ile Çağırayım Mevlam Seni’ ilahisi ile başladı. Ardından Hüdai Hazretlerinin ‘Buyruğun Tut Rahmanın, Tevhide Gel Tevhide’ ilahisi seslendirildi. Sema gösterilerinin de yer aldığı bölümde koro Sadettin Kaynak’ın ‘Ey Aşıkı Sadıklar Gelin Allah Diyelim’ ve Hz.Muhibbi’nin ‘Hidayete Ermişiz, Rabbimizdir Bir Allah’ eserlerini okudu.






 

Solist Mustafa Cabir, Nizamoğlu Seyyid Seyfullah’a ait ‘Gece Gündüz Döne Döne, İstediğim Haktır Benim’ ilahisini seslendirirken; solist Abdullah Yavuz da Kuddusi’nin ‘Ey Rahmeti Bol Padişah, Cürmüm İle Geldim Sana’ adlı ilahiyi okudu. Program La-edri’nin ‘Mail Oldum Bahçesinde Hurmaya’ ve Yunus Emre’nin ‘Ey Aşıkan Ey Aşıkan İllallah Hu’ eserleri ile sürdü. Osman Karaca, eser öncesi okuduğu kaside ile büyük alkış aldı.

 

Son bölümde koronun birbirine bağlı seslendirdiği ‘Ah Nice Bir Uyur Uyanmaz mısın’, ‘Gelin Gidelim Allah Yolun’ ve ‘Allahu Allah’ ilahilerinde semazenler de sema gösterisi gerçekleştirdi. Programın sonunda Okyanus Koleji yönetimi, katkılarından dolayı İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel’e çiçek takdim etti.

 

HABER: RECEP DENİZ 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş