Türk Halk Müziği konseri kulakların pasını sildi

Şef Yücel Düzel yönetiminde gerçekleştirilen, konuk Sanatçı olarak Ali Enginay ve Züleyha Savaş’ın katılımı ile gerçekleşecek konsere katılan vatandaşların kulaklarının pası silindi.

Yayınlama: 05.05.2014
1.499
A+
A-

Kültür Sayarı’nda gerçekleştirilen konsere İnegöl Belediye Başkanı Gülhan Şahin ve birçok vatandaş katıldı. Vatandaşlar konser sırasında sanatçılara eşlik etmeyi ihmal etmedi.

 

Şef Yücel Düzel yönetimindeki İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, konserine ‘Isparta yöresine ait ‘Evlerinin önü Mersin’ ve Erzurum yöresine ait ‘Tutam yar elinden tutam’ türküleriyle başladı. Şef Yücel Düzel’in Manisa yöresine ait ‘Söğüdün yaprağı narindir narin’ adlı eseri seslendirmesinin ardından koro Çankırı yöresine ait ‘Şu Bursa’nın ekinleri’ adlı türküyü okudu. Solist Hüseyin Yılmaz Elazığ yöresine ait ‘Yüksek minarede kandiller yanar’ türküsünü seslendirirken; koro ‘Sivastopol Marşı’nı başarıyla okudu. Solist Nilüfer Oğuz, Azeri iki türküyü seslendirirken; koro ve izleyiciler yine Azeri türkü ‘Bu gala daşlı gala’yı birlikte okudu. Solist Filiz Temur, ‘Taze karlar yağmış karın üstüne’ adlı Sivas türküsünü, koro da Trabzon yöresine ait ‘Kol havası’ ile Giresun yöresine ait ‘Atmacayı vurgular’ adlı türküleri okurken; Aşık Veysel’in ‘Mecnun gibi dolaşırım çöllerde’ adlı türküsünü de Güler Güngörmüş seslendirdi. Konserin ilk bölümü koronun seslendirdiği birbirine bağlı Orta Anadolu yöresine ait türkülerle son buldu.






 

TÜRKÜ ŞÖLENİ YAŞATACAĞIMIZI SÖYLEMEK İSTİYORUM

Konserin ilk bölümünün ardından söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “Türk Müziği Koromuz bünyesinde barındırdığı; T.H.M Korosu, T.H.M Gençlik Korosu, T.S.M Korosu, T.S.M Gençlik Korosu, Tasavvuf Korosu ve Çocuk Korosuyla birçok başarılı konsere imza atmıştır. Bunun yanı sıra yine kültür sanat etkinliklerimiz kapsamında Bağlama,  Keman,  Gitar,  Ney,  Klarnet ve Ritim kurslarımızı gerçekleştirmekteyiz. Kendi öz müziğimizi benimseyip, gelecek nesillere, doğru bir şekilde aktarımı için kurduğumuz koro çalışmalarına katılmak isteyenler Belediye Kültür Sarayındaki Türk Müziği Korosu’na gelip kayıt yaptırabilirler. İnegöl Belediyesi Türk Müziği Koromuz, şimdi de yeni bir konserle karşınıza çıkıyor.Şef Yücel Düzel yönetiminde gerçekleştireceğimiz, konuk Sanatçı olarak Ali ENGİNAY ve Züleyha SAVAŞ Hanımefendinin katılımı ile gerçekleşecek konserimizde siz katılan vatandaşlarımıza türkü şöleni yaşatacağımızı söylemek istiyorum. Türk Halk Müziği Koromuz, Şef Yücel Düzel yönetiminde birbirinden güzel türkülerimizden oluşan bir repertuarı bu gece sizler için hazırladı. Ayrıca konuk sanatçılarımızın katılımı ile tam bir şölen havasında geçecek konserimizde sizlere iyi eğlenceler diliyorum dedi.

 

Konserin ikinci bölümünde Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Ses Sanatçıları Ali Erginay ve Züleyha Savaş sahne alırken; ikili birbirinden güzel türküleri seslendirdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş