Türkmenistan’da Türkiye’yi temsil edecekler

İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Türkiye’yi Temsilen Türkmenistan’a gidiyor. Halk Dansları Topluluğu Türkmenistan seyahati öncesi Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlama: 22.01.2015
790
A+
A-

İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.

 

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMEYE GİDİYORUZ






Ziyarette konuşan Belediye Halk Dansları Topluluğu folklor hocalarından Recep Erdoğan; “Eskişehir 2013 Kültür Başkenti Ajansı ve Uluslararası Türk Teşkilatı Türksoy’un davetlisi olarak ekibimiz, Türkmenistan’ın Merv şehrine gidiyor. Şu anda biliyorsunuz Türk Cumhuriyetleri arasında kültür başkentliliği var. Bu başkentliliğin devir teslim törenine gidiyoruz. Aynı zamanda Türkiye’yi temsil etmeye gidiyoruz. Türkiye’den giden tek ekip biziz” dedi.

 

EKİBİMİZİN BEĞENİLMESİ VESİLESİYLE TEKRAR BİR DAVET ALDIK

Geçtiğimiz yılda Belediye Halk Dansları Topluluğunun aynı program çerçevesinde Tataristan’da olduğunu kaydeden Erdoğan; “Ekibimizin beğenilmesi vesilesiyle tekrar bir davet aldık. Bu davette de İnegöl Belediyesinin destekleri ile Sayın Başkanımızın destekleri ile icabet etmek üzere Cuma günü saat 16.00 da yola çıkacağız. 1 haftalık bir ziyaret programımız var. Sonraki haftanın Perşembe günüde dönmüş olacağız” dedi.

 

29 OCAK PERŞEMBE GÜNÜDE DÖNMÜŞ OLACAK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; “Recep Erdoğan hocamızın da belirttiği gibi 23 Ocak Cuma günü inşallah folklor ekibimiz organizasyona gidiyor, 29 Ocak Perşembe günüde dönmüş olacak” diyerek, organizasyonun Uluslararası Türk Teşkilatı TÜRKSOY ve Eskişehir Valiliğinin talebi üzerine gerçekleştiğini ifade etti.

 

BELEDİYE OLARAK BENZERİ ORGANİZASYONLARA ÖNEM VERİYORUZ

Halk Dansları Topluluğunun daha önce yapılan organizasyonlarda beğenilmiş olmasından, yapılan çalışmaların, ortaya konulan emek ve gayretlerin bu şekilde netice vermesinin onur ve gururunu yaşadıklarını vurgulayan Aktaş, “İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu inşallah, az önce hocamızın da ifade ettiği gibi Türkmenistan’ın Merv şehrinde önemli ekiplerle gösterilerini yapacaklar. İnşallah, hem ülkemizi, dolayısıyla hem de ilçemizi orada temsil etme imkânlarına sahip olacaklar. Ben açıkçası bir şehrin gelişiminin sadece ticaretle, ekonomiyle, ihracatla değil, kültürle, sanatla, sporla da olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla İnegöl Belediyesi olarak bu ve benzeri organizasyonlara önem veriyoruz. Sağ olsunlar bizden destek istediklerinde de, biz seve seve böyle bir organizasyona destek verebileceğimizi hocamıza da ifade ettik” dedi.

 

15 ARKADAŞIMIZ BİRİ ORADA TEMSİL EDECEK

Bundan sonra da; farklı ülkelerde, farklı organizasyonlarda, farklı folklor ekiplerinin de gittikleri yerleri görerek, ufuklarını, vizyonları değiştirme, beraberinde ülkemizi ve şehrimizi temsil etme imkânına sahip olmalarını istediklerini belirten Aktaş, işte o zaman gerçek manada gelişimi sağlamış olacaklarını vurguladı. Halk Dansları Topluluğunun çalışmalarını kültür park içerisindeki İnegöl Belediye Spor Salonunda gerçekleştirdiklerini hatırlatan Aktaş, değişik yarışmalarda, festival ve organizasyonlarda boy gösteren organizasyona, oluşum ve çalışmalara tüm gençleri davet etti. Aktaş son olarak; “Hepsi birbirinden değerli 15 arkadaşımız bizi orada temsil edecekler. Recep Erdoğan hocamıza da ben bu organizasyonla alakalı katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, şimdiden arkadaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş