YA BOSNA YA ÖLÜM

‘Ya Bosna Ya Ölüm’ adlı sergiyi gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bosna’da yakın tarihe adını acı harflerle yazdıran savaşın dünya insanlık tarihine geçen en büyük ayıp olduğunu söyledi.

Yayınlama: 04.05.2016
645
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Ya Bosna Ya Ölüm’ sergisinin açılışı ve film gösteriminde, Bosna’da yakın tarihe adını acı harflerle yazdıran savaşın, dünya insanlık tarihinde geçen en büyük ayıp olduğunu söyledi.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Ya Bosna Ya Ölüm’ adlı serginin açılış töreni ve film gösterimi, duygusal anlara sahne oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu’nda açılışı yapılan sergiyi gezdi, Bosna savaşını hatırlatan filmi izledi. Başkan Altepe, Bosna savaşının yakın tarihe adını acı harflerle yazdırdığını hatırlatarak, “Bugünden yaklaşık 20 – 25 yıl önce, 1992 – 1995 yılları arasında yaşanan Bosna savaşını hatırlatan ‘Ya Bosna Ya Ölüm’ sergisi, Doğu Avrupa’da Müslümanlara karşı yapılan kıyımı en ayrıntılı şekilde gözler önüne seriyor” dedi.






 

Savaşın tarihini anlatan Başkan Altepe, “15 Haziran 1989’da Kosova Meydanı’nda toplanan yaklaşık 1 milyona yakın Sırp, intikam yemini etmişti ve daha sonra da Bosna 4 bir yandan kuşatıldı, ateş çemberine döndü. Avrupa’nın kalbinde olan bu savaş, dünya insanlık tarihine geçen en büyük ayıp… Ancak beklendiği gibi olmadı, Bosna Hersek dimdik ayakta. Bosna’nın arkasında da Türkiye var” diye konuştu.

 

Başkan Altepe, serginin dünya tarihine adını yazdıracak önemli bir belge niteliği taşıdığını da sözlerine ekledi. Ya Bosna Ya Ölüm sergisi ve film gösterimi vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş