Baş ağrınızın sebebi ne?

Baş ağrıları genellikle uzun süre stres altında çalışmak ve uykusuzluk gibi yaşam alışkanlıkları nedeniyle ortaya çıkıyor. Ancak, bazı tip baş ağrıları var ki, beyin kanaması, beyin tümörü gibi yaşamı tehdit eden ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Özel Medi-ce İnegöl Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uz.Dr.Utku Ayvacıoğlu baş ağrısının hafife alınmaması gerektiğini belirterek, “Şiddetli baş ağrısı, gerçekleşecek beyin kanamasının habercisi olabilir” dedi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 20.11.2014
2.067
A+
A-

 

Yaptığı açıklamada, beyin kanamalarının son yıllarda sıkça rastlanılan rahatsızlıklar arasında yer aldığını söyleyen Ayvacıoğlu, Bunun nedenleri arasında beslenmeye bağlı olarak artan şeker, kolesterol ve yüksek tansiyonun yer aldığını, stres ve yorgunluğun da dış etken olarak beyin kanamalarına neden olabildiğini bildirdi.

 






BULANTI VE KUSMA VARSA DİKKAT!

Ağrının uzun sürmesi ve ağrıyla birlikte diğer belirtilerin ortaya çıkmasının beyin kanamasına işaret edebileceği uyarısında bulunan Dr. Utku Ayacıoğlu, “Bir, iki saati bulabilen baş ağrısıyla birlikte kol ve bacaklarda uyuşukluk, bulantı ve kusmanın birlikte olması gibi belirtiler mutlaka ciddiye alınmalı” şeklinde konuştu.

 

HANGI BAŞAĞRILARINDA UZMANA MÜRACAAT ETMEMIZ GEREKIR?

“Ani ve şiddetli başlayan başağrılarında, gebelikte ortaya çıkan başağrılarında, 50 yaşın üstünde başlayan başağrılarında, başağrılarına başka şikayetler eşlik ediyorsa (ateş, şuur bulanıklığı, havale, ensede sertlik, felç gibi), Öksürme sırasında ortaya çıkan başağrılarında, Cinsel ilişki sırasındaortaya çıkan yada orgazma eşlik eden başağrılarında, egzersizle ortaya çıkan başağrılarında, gece uykudan uyandıran başağrılarında, sabahları uyanınca ortaya çıkan ve kusmanın eşlik ettiği başağrılarında, ağrı kesicilerin fayda etmediği başağrılarında, giderek sıklığı ve şiddeti artan başağrılarında mutlaka bir Nöroloji Uzmanına müracaat etmek gerekir” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren  Ayvacıoğlu, Aslında sık başağrıları olan herkesin bir Nöroloji Uzmanına muayene olması gerektiğini belirterek,”Hem mevcut başağrısının nedenini hem de ciddiyetini öğrenme açısından faydalıdır. Fakat yukarıda sayılan başağrılarından birisi sizde mevcut ise mutlaka bir uzmana müracaat etmelisiniz. Çünkü bu başağrılarının altından beyin tümörü, beyin infeksiyonu (Menenjit,abse vb.), beyin damarlarında balonlaşma/kanama, beyin damarlarında tıkanıklık gibi hayatı tehdit eden durumlar ortaya çıkabilir” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş