“Bu işin takipçisi olacağız”

Ortaköy ve Kulaca’da gerçekleştirdiği kaçak yapı yıkımları sırasında yaşanan arbedede sağlık görevlilerinin saldırıya uğramasının ardından, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’dan açıklama geldi. Özcan Akan, bu saldırıları şiddetle kınadıklarını ifade ederek, “Bu işin takipçisi olacağız” dedi.

Yayınlama: 09.07.2014
2.064
A+
A-

Ortaköy ve Kulaca’da gerçekleştirdiği kaçak yapı yıkımları sırasında yaşanan arbedede sağlık görevlilerinin saldırıya uğramasının ardından yaralanan personele bir geçmiş olsun ziyareti gerçekleştiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, gerçekleşen saldırıyı kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek ‘Bu işin takipçisi olacağız’ dedi.

 

PERSONELİMİZE ZARAR VERDİĞİNİ GÖRÜYORUZ






Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, olaydan dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, “Arkadaşlarımız bir ihbar alıyorlar, bir bayılma vakası ile alakalı olarak yıkımın olduğu yere gidiyorlar. Kendilerine yardıma gelen 112 ekibine bir vatandaşın saldırdığını, arkasından da hem araca hem de içerisindeki personelimize zarar verdiğini görüyoruz. Araç içerisinde 3 tane personelimiz var. İkisinde Allah’a şükürler olsun herhangi bir sorunumuz yok ama 1 tanesinin kafasına gelen bir yabancı cisim var. Onunla ilgili şuan acilde gerekli tetkikler yapıldı. Ekip arkadaşlarımızdan aldığım bilgiye göre herhangi bir sorun olmadığı tespit edildi” dedi.

 

BU KADAR İNSANIMIZIN İHTİYACI VAR

Saldırıyı kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten Akan, “Bu saldırıyı o arkadaşımıza değil bütün sağlık çalışanlarına ve 112’ye yapılmış olarak görüyoruz ve o şekilde değerlendiriyoruz. Sadece görevi sağlık yardımına gitmek olan bir personele bu şekilde bir muameleyi kesinlikle kabul etmiyoruz. Hukuksal olarak arkadaşlarımız gerekli yerlere gerekli müracaatlarını yaptılar. Avukatlarımız bu işin takipçisi olacağız. Bunu kabul etmek mümkün değil. Üzüntülüyüm. Bu istasyonu daha yeni kurmuştuk. Arkadaşlarımız daha yeni göreve başlamışlardı. İnegöl çok hızlı büyüyen bir ilçemiz. 3’üncüsü yetmediği için 4’üncüsünü kurmaya karar verdik. Bu kadar insanımızın ihtiyacı var. Bir sürü mağdur, ihtiyacı olan insanlarımız var. Bunların ihtiyaçlarını gidermek için biz ne ile uğraşıyoruz? O arkadaşlarımız 24 saat gece gündüz büyük fedakârlıklarla uğraşıyorlar. Biz olaya nasıl bakıyoruz, bunun karşılığında nasıl cevap alıyoruz. Dolayısı ile bunu kabul etmiyoruz. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum” şeklinde konuştu.

 

112 CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR

Olaydan önce darp eden şahsın fenalaştığını ve 112 ekibinin şahsı alıp hastaneye kaldırdığını belirten Akan, “Hastanede yapılan tedavisinin ardından tekrar olay yerine dönüyor. 112 ekibindeki arkadaşlarımız başka bir bayılma vakası için tekrar olay yerine gidince daha önce tedavi olan şahıs gelip saldırıyor. Bize gelen bilgi bu. 112 canla başla çalışıyor ama karşılığında hiç hak etmediği bir muamele ile karşı karşıya kalıyor. Bizi üzen de bu. Biz bunun gereğini yapacağız, bu işin peşini bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş