Diş Hastanesi yeniden ihaleye çıkıyor

İnegöl’de yapımı devam eden yatırımları ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Cumartesi günü yapımı tamamlanmak üzere olan Sosyal Güvenlik Merkezi’ni ziyaret etti. Şahin burada yapımı yılan hikâyesine dönen Diş Hastanesi inşaatı ile ilgili yaptığı açıklamada, 2’nci müteahhidin de işi bırakması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın yeniden ihaleye çıkacağını söyledi.

Yayınlama: 03.08.2014
1.988
A+
A-

AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, Alanyurt’ta yapımı tamamlanan yeni Sosyal Güvenlik Merkezi’ni ziyaret ederek bazı açıklamalarda bulundu.

 

AY SONU HİZMETE BAŞLAMASI PLANLANIYOR








Hüseyin Şahin şunları söyledi: Bu yatırımlar halkımızın daha rahat hizmet alması için gerçekleştiriliyor. AK Parti hükümeti olarak, teşkilatı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dün Yeni Hastanemizi ziyaret ettik. İnşallah sene sonunda bitirip hizmete alacağız. Vergi Dairemizin altında sıkışık bir yerde hizmet veren Sosyal Güvenlik Merkezimizi Alanyurt bölgesinde modern binasına kavuşturduk. Yaklaşık 2 bin metrekare alanda, 3 katlı, 40 personelin hizmet verecek. Kurum İnegöl’de 236 bin insanımızın hepsini ilgilendiriyor. Hem emeklilik hem de sağlıkla ilgili işlemler burada yapılacak. Yeni çıkaracağımız kanunla birlikte yapılacak işleri de bu yeni binada hizmet vermeye başlayacak. Konforlu şekilde hemşerilerimiz hizmet alacak. Böylece İnegöl’de cazibe merkezlerini dağıtmış oluyoruz. Sadece sıkışmış olan bölgede değil; SGK Alanyurt’ta, Gençlik Merkezini Huzur Mahallesi ve Akhisar’da yaparak şehrin yaşanılacak yerlerine de dağıtmış oluyoruz. İnşallah bu ay sonunda kurum yetkililerimiz çıkaracağımızı kanunla birlikte yapılandırmayı bu binada alacaklar. Bu hizmeti İnegöl’e kazandırmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bin 800 metrekare kullanım alanında illerdeki Sosyal Güvenlik Merkezleri’nden dahi daha büyük özel projeye sahip İnegöl’de 21 personel hizmet veriyor. İhtiyaç olursa 40 personele kadar hizmet verebileceği bir noktaya taşımış olacak. 2 milyon 250 bin TL’lik yatırımı Çalışma Bakanlığımız gerçekleştirmiştir. Emeği geçen başta bakanımız olmak üzere katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.

 

OSB KAVŞAĞINDA İHALE TAMAM, TESLİMAT MARTTA

Bursa-Ankara karayolu üzerinde duble yol çalışması yapıldığını ve Mezit’teki çalışmanın bitirilmesi ile yolun duble olarak hizmete açıldığını ifade eden Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: Şimdiki hedefimiz trafik lambalarını ortadan kaldırılarak kesintisiz ve sağlıklı ulaşımı sağlamak istiyoruz. İnegöl’de ilk köprülü kavşağı Özdilek Kavşağı’nı iktidarımızın ilk yılında yaptık. Daha sonra Yenice Köprülü Kavşağı’nı yaptık. Oylat ve Hasanpaşa kavşaklarını da 2013 sene sonunda bitirip hizmete açtık. Cerrah ve Avarlar Kavşağında trafik lambalarıyla düzenleme yaptık. Oradaki trafik kazaları önemli oranda azaldı. OSB kavşağımız mesai saatleri giriş ve çıkışında, sabah, öğle ve vardiya çıkışında uzun kuyruklar oluşuyordu. Trafik kazarlı da yoğun oluyordu. İnegöl Belediyesi, OSB yönetimi ve orada arazisi bulunanların desteğiyle çok güzel bir kavşak projesi yaptık. İhalesini de 8 Temmuz’da gerçekleştirdik. İhale sonuçlanmak üzere… İhale sonuçlanıp yer teslimi yapıldığında önümüzdeki yıl Mart ayına kadar bitirileceğini ümit ediyorum.

 

DİŞ HASTANESİ YENİDEN İHALE EDİLECEK

Diş Hastanesi ile ilgili sürecin çok olumsuz bir şekilde yaşanmakta olduğunu aktaran Şahin, “2. müteahhit de işi bıraktı. Sağlık Bakanlığı yeni ihaleye çıkacak. Yüzde 55’in üzerinde bitti ama şimdiye kadar tamamı bitmesi gerekiyordu. Bu konuyu da takip etmeye devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.