Erken teşhis için kanser taramaları

Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Hakan Akyol, 3. Nolu Sağlık Ocağı’nda düzenlediği basın açıklamasında erken teşhis için kanser taramalarının ciddi anlamda önemli olduğunu ifade etti. Bu nedenle Belediye ile işbirliği içerisinde risk grubundaki bayanlara, Toplum Sağlığı Merkezine veya aile hekimliklerine başvurmaları halinde ücretsiz taramaların yapılacağı bildirildi. Tarama malzemeleri ise aile hekimlerinden temin edilecek.

Yayınlama: 17.06.2014
2.172
A+
A-

Risk grubundaki (Rahim ağzı kanseri için 30-65 yaş arası, meme kanseri için 40-69 yaş arası) bayanların erkten teşhis için kanser taramaları ücretsiz.

 

KANSERİN TEDAVİSİNDE ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Hakan Akyol, “Kanser, hastalık yükü, öldürücülüğü ve artış eğilimi ile hem dünyada hem de ülkemizde önemli bir halk sağlığı konusu ve problemidir. Günümüzde ölüm nedenleri arasında birinci sırada olan kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada kansere bağlı ölümler yer almaktadır. İşte bu nedenlerle kanserden korunma yollan ve kanserin tedavisinde erken teşhis çok önem arz etmektedir. Yine bu kapsamda Toplum Sağlığı Merkezimizce kanserden korunma ve erken teşhis konularında halk eğitimleri yapılmakta olup, ayrıca Belediyemiz ile işbirliği içerisinde risk grubundaki ( rahim ağzı kanseri için 30-65 yaş arası, meme kanseri için 40-69 yaş arası bayanlar) bayanlar, Toplum Sağlığı Merkezimize veya aile hekimliklerine başvurmaları halinde ücretsiz bir şekilde ulaşımları sağlanarak Bursa Döne Ocak Kanser Erken Teşhis Tedavi ve Eğitim Merkezine götürülmekte ve burada bahsedilen kanser taramaları yine ücretsiz bir şekilde yapılmaktadır” dedi.

 

AİLEHEKİMLİKLERİNDEN TEMİN EDEBİLİR

Hakan Akyol, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Ayrıcason zamanlarda, bahsettiğim iki kanser taramasına ilave olarak kolorektal (kaim bağırsak) kanser taraması da (dışkıda gizli kan aranması) eklenmiştir. Bu kanser taraması, risk grubunda ki (50-70 yaş arası her iki cinsiyet) kişi tararından kendi kendine ve yine kendi evinde yapabilmektedir. Bunun için gerekli olan kanser tarama malzemeleri aile hekimliklerimizde mevcut olup risk grubunda bulunan vatandaşlarımızca bağlı olunan ailehekimliklerinden temin edebilir. Vatandaşlarımız, Toplum ağlığı Merkezimize veya aile hekimliklerine başvurmaları halinde kanser taramaları hakkında daha detaylı bilgi alabilirler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş