Hatalı enjekte hayatını alt üst etti

Alanyurt’ta ikamet eden Turgay Çiçek isimli vatandaş, İnegöl Devlet Hastanesi’nde yapılan hatalı enjekte sonucu, ayağında zedelenme meydana geldiğini ifade ederek, ayağındaki acı nedeni ile normal yürüyemediğini söyledi.

Yayınlama: 03.11.2014
2.401
A+
A-

Vurulduğu hatalı enjekte sonucu ayağında sinir hasarı meydana gelen Turgay Çiçek, yapılan yanlış enjektenin raporlarını da alarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

 

İĞNEDEN DOLAYIDIR DEDİLER






İlk olarak İnegöl Devlet Hastanesi’ne böbreklerindeki ağrı nedeni ile geldiğini ama yapılan iğne sonucunda ayağında hasar meydana geldiğini ifade eden Turgay Çiçek, “Böbreklerimdeki ağrı nedeni ile bir abimin aracılığı ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne gittim. Doktor böbreklerimde taş olduğunu söyledi. Ve daha sonra iğne vurdular. İğne vurulurken zaten acı çekmeye başladım. O akşam eve gittiğimde böbreklerimdeki ağrı gitti ve bu seferde sol ayağım kasılmaya başladı. Tabi 2-3 gün derken ayağımdaki ağrılar arttı. Daha sonra tekrar acile gittim. Olayı tekrar hatırlattım. Böbreklerim için geldiğimi daha sonra iğne yapıldığını, iğneden sonrada ayağımda sürekli ağrıların olduğunu söyledim. Bana iğneden dolayıdır dediler. Derken aradan 10 gün geçti, 20 gün geçti ayağımdaki ağrılar iyice çekilmez hale dönüştü. Akşamları sürekli ağrılardan dolayı uyuyamıyorum. Sonra tekrar hastaneye gideyim dedim. İlk önce ortopedi bölümüne gittim. Ortopedi doktoru da ayağıma baktı ve benim nörolojiye gitmem gerektiğini söyledi. Nöroloji doktoru da ilaç verdi ve EMG testi yaptırmam gerektiğini söyledi. EMG testini de İnegöl Devlet Hastanesinde yapılmadığı için, buradaki özel bir hastaneye gittim. Özel hastanedeki yaptırdığım EMG testinin sonucu, nöroloji doktoruna götürdüm. Hatalı enjeksiyona bağlı siyatik sinir hasarı olduğu tespit edildi. Daha sonra doktor beni fizik tedavi doktoruna gönderdi. Fizik tedavide iğneden kaynaklanan sinir hasarı olduğunu söyledi. İlaçlar ve fizik tedavi ile ağrıların geçeceğini her şeyin normale döneceğini söyledi. 10 gün boyunca ilaç kullandım. Daha sonra tekrar doktora gittim. Fizik tedavi görmem gerektiğini söyledi” dedi.

 

NASIL GEÇİNECEĞİZ?

Fizik tedavi süresinin uzamasının kendileri için sıkıntı oluşturacağını ve etrafındaki yakınlarından borç alarak gerekli işlemleri yaptığını ifade eden Turgay Çiçek, “Devlet Hastanesi’nin Fizik Tedavi Rehabilitasyon yerine gittim. Bana sırada insanların olduğunu, 3 hafta veya 1 ay sonra sıranın bana gelebileceği ifade edildi. Bende halen daha sıranın bana gelmesini bekliyorum. Şu anda raporum olduğu için özel sektörde belki sizi 1 ay idare edebilirler ya sonrası ne olacak? Bunun fizik tedavi dönemi de olacak. Ne zaman sıra geleceği belli değil. Geçindirmekle mükellef olduğum bir ailem var. Oradan buradan borç alarak gerekli şeyleri yapmaya çalışıyorum. Şu anda zaten çalışamıyorum. Bu durumun uzaması durumunda nasıl geçineceğiz?” şeklinde konuştu.

 

BÜTÜN RAPORLARI HAZIRLAYIP SAVCILIĞA TESLİM ETTİM

Yapılan hatanın bütün raporlarını alıp savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Çiçek,Hatalı enjeksiyona bağlı siyatik sinir hasarı olduğu tespit edilmesinin ardından bütün belgelerimi alıp, savcılığa suç duyurusunda bulundum. Hemşirenin vurduğu iğneden kaynaklanan bir hata sonucu bunların olduğunu doktorlarda tasdik etti. Bununla birlikte bütün raporları da hazırlayıp savcılığa teslim ettim” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş