Hava kirliliği masaya yatırıldı

İnegöl’ün yıllardır en büyük kanayan yarası olan hava kirliliği konusuna Bursa Valiliği el attı.

Yayınlama: 21.01.2015
2.023
A+
A-

KİRLİLİĞİN ÇÖZÜMÜ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Özellikle hava sirkülasyonu olmayan günlerde had safhaya çıkan kirlilikle ilgili dün Vali Münir Karaloğlu başkanlığında İnegöl Kaymakamlığında gerçekleştirilen toplantıda hava kirliliğinin nedenleri ve sorunun çözümü için toplantı düzenlendi.

 








SORUMLULUKLAR VERECEĞİZ

Vali Karaloğlu burada yaptığı açıklamasında, “tespit edilmiş sorunların tamamını bu masanın etrafında yer alan arkadaşlarımızla tartışacağız. Aynı zamanda bu sorunlara çözüm üreteceğiz ve kurumlarımıza da bu konuda belli sorumluluklar, görevler yükleyeceğiz” diye konuştu.

———————————————————————————————————————-

 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İnegöl’de yaşanan hava kirliliği ile alakalı kaymakamlıkta ‘Hava Kalitesi’ ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.

 

SORUNLU İKİ NOKTA: BURSA MERKEZ VE İNEGÖL

Toplantı öncesi konuşan Vali Karaloğlu şunları söyledi: 2014 yılının sonlarında, 30 Aralıkta Bursa da kapsamlı bir çevre toplantısı ile Bursa’nın genelini hava kalitesi bakımından masaya yatırmıştık. O dönem için hava sirkülasyonunun olmadığı günlerde bu konu da şikayetler artmıştı. Bu toplantı ile gördük ki bizim 2 sorunlu noktamız var. Buralar, Bursa merkez ile İnegöl ilçemiz diğer ilçelerimize göre biraz daha hava kalitesi bakımından sorunlu olduğu görülünce, biz İnegöl’de ki taraflarla da hava kirliliğini bir masaya yatıralım diye bugün buradayız. Önce konuyla ilgili sorunlarımıza bir bakalım, sonra sorunları çözmek için her kurum üzerine düşeni ne şekilde yapacak diye bugün bu toplantıyı yapıyoruz. Toplantı masamızın etrafında Valilik olarak bizler, Büyükşehir Belediyemiz, ilgili kamu kurumlarımız, İnegöl Belediyemiz, İnegöl de bulunan sanayi kuruluşlarımızın ve İnegöl Ticaret Odamızın yetkilileri var. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yeni oluşturulan, İstanbul da merkezi bulunan Marmara Bölgesinde Temiz Hava Merkezi Müdürlüğü yetkilileri de bugün bu toplantımızda bizlerle birlikte, Bursa ve İnegöl ile ilgili çalışmalarını bizlere anlatacaklar.

 

KURUMLARA BELLİ SORUMLULUKLAR VERECEĞİZ

İnegöl de hava kalitesinin sorunu nerden kaynaklanıyor. Bunun birçok sebebi var. Isınma da ve sanayi de kullanılan kalitesiz kömürden kaynaklanıyor. Hem tekstil de, hem de mobilya da sanayi artığı dediğimiz atığın ısınmada kullanılması ya da bertaraf edilirken yakılarak bu işlemin yapılması sonucunda oluşan sorunlarımız var. Biz bu tespit edilmiş sorunların tamamını bu masanın etrafında yer alan arkadaşlarımızla tartışacağız. Aynı zamanda bu sorunlara çözüm üreteceğiz ve kurumlarımıza da bu konuda belli sorumluluklar, görevler yükleyeceğiz. Hep söylüyoruz; Gelecek nesillerimiz adına havamızı, toprağımızı ve suyumuzu temiz tutmak ve korumak zorundayız. İnşallah bu toplantıdan sonra alınacak kararlar ile hava kalitemiz daha sorunsuz bir hale gelecektir.

 

Basın mensuplarının ‘İnegöl’ün hava kalitesi nedir’ şeklindeki sorusuna Vali Karaloğlu şöyle cevap verdi: İnegöl’ün hava kalitesi aslında çok kötü değil ama çokta iyi değil. İnegöl yerleşim yeri ile alakalı bir problem var ovada kalıyor ve hava sirkülasyonu olmuyor. İnegöl diğer yerlere göre daha fazla hava kalitesini koruması gerekiyor bu yüzden.

 

Açıklama sonrası toplantı basına kapatılırken hava kirliliği hakkında sunumlar gerçekleşti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.